Haberler

    33 Dolar'lık Firefox Telefon Hindistan'da Çıktı

    Mozilla firmasının bir süredir beklenen Firefox OS işletim sistemli ucuz telefon modeli, sonunda Hindistan'da piyasaya çıktı.

    Mozilla firmasının bir süredir beklenen Firefox OS işletim sistemli ucuz telefon modeli, sonunda Hindistan'da piyasaya çıktı.

    Bu seneki Mobile Asia Expo iletişim teknolojileri fuarında tanıtılan ve Firefox OS mobil işletim sistemi kullanan ucuz telefon Cloud FX, Hindistan'da kullanıcıların beğenisine sunuldu. Bu akıllı telefon Firefox'un yaratıcısı Mozilla ile Hintli cihaz üreticisi Intex Technologies'in ortak çalışması sonucunda meydana gelmiş.

    33 Dolar gibi çok uygun bir fiyatla çıkan Intex Cloud FX, kullanıcılara basit telefon modelleri fiyatına çok işlevli akıllı bir telefon ürünü deneme şansı veriyor. Intex firmasının müdürü Keshav Bensal, Cloud FX tanıtımında yaptığı açıklamada bu ürünün Hindistan'ın küresel akıllı telefon pazarında hakettiği yeri almasını sağlayacak cihaz olduğuna inandıklarını belirtti. Araştırma firması Canalys'in 2013 mobil pazarlar raporuna göre, Hindistan küresel pazarda üçüncü en çok akıllı telefon satışı gerçekleşen ülke olmuş.

    Intex Cloud FX modeli çift SIM kart, 2 MP kamera, 3.5 inçlik ekran, 1 GHZ hızında işlemci ve 1250 mAh gücünde batarya ile geliyor. İngilizce, Hintçe ve Tamil dil desteğine sahip akıllı telefondan Facebook, Twitter, WhatsApp gibi sosyal medya ve iletişim ağlarına bağlanmak mümkün olacak.

    Hindistan pazarı ile ilgilenen tek firma Mozilla değil Bu seneki Google I/O etkinliğinde Google da Hint pazarı için ucuz bir telefon hazırladığını duyurmuştu. Google'ın 4.5 inç ekranlı, çift SIM kartlı ve FM radyolu Android akıllı telefon modeli, piyasaya 100 Dolar'dan ucuz bir fiyattan çıkacak.

    Firefox OS destekli Intex Cloud FX akıllı telefon modelini buraya tıklayarak gideceğiniz Hintli online mağaza SnapDeal'ın sayfasında bulabilirsiniz.

    Türkiye pazarında da uygun fiyatlı ve çok işlevli akıllı telefonlar bulmak mümkün. Bunlardan birisini buraya tıklayarak okuyabileceğiniz incelemede görmek mümkün.

    The post 33 Dolar'lık Firefox Telefon Hindistan'da Çıktı appeared first on Silikon Vadisi TV.

    Kaynak: SilikonVadisi.tv / Teknoloji

    Google Teknoloji Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title