Haberler

33. Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması Sergisi Yarın Okan Üniversitesi'nde Açılıyor

33. Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması'nın ödül alan ve sergilenmeye değer görülen karikatürleri, Okan Üniversitesi Sanat, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi'nde öğrencilerin ve sanatseverlerin ziyaretine açılıyor.

33. Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması'nın ödül alan ve sergilenmeye değer görülen karikatürleri, Okan Üniversitesi Sanat, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi'nde öğrencilerin ve sanatseverlerin ziyaretine açılıyor. Yarın saat 11.00'de açılacak sergi, 29 Aralık'a kadar gezilebilecek.

Dünyanın dört bir yanından karikatürleri ve karikatüristleri uluslararası bir platformda buluşturan Aydın Doğan Vakfı tarafından 33. kez düzenlenen Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması, bu yıl 68 ülkeden 752 sanatçı ve 2.521 karikatüre ev sahipliği yaptı.

33. Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması'nda ödül alan ve sergilenmeye değer görülen karikatürlerin sergisi Kadıköy Belediyesi Caddebostan Kültür Merkezi ve Kadiköy Belediyesi Karikatür Evi'nin ardından şimdi de Okan Üniversitesi Tuzla Kampüsü'nde yer alan Sanat, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Giriş Salonu'nda sergilenmeye başlıyor. Yarın açılacak sergi, 29 Aralık'a kadar gezilebilecek. Sergi açılışında 'Yeni Çizgiler, Yeni Çizerler' Karikatür ve Mizah Festivali'ne katılan Okan Üniversitesi öğrencilerine sertifikaları verilecek.

Sergide, yarışmanın bu yılki birincisi Marco de Angelis (İtalya), ikincisi 'Cau' Claudio Antonio Gomes (Brezilya), üçüncüsü Doğan Arslan (Türkiye) ve bu yıl ilk defa 'Güçlü Kızlar, Güçlü Bir Dünya' kategorisinde verilen Özel Ödül'ün sahibi Emrah Arıkan'ın (Türkiye) eserlerinin yanı sıra Başarı Ödülü alan ve sergilenmeye değer görülen karikatürler de yer alacak.

Yarışmada Başarı Ödülü kazananlar arasında, Oktay Bingöl (Türkiye), Vitaly Bondar (Beyaz Rusya), Evzen David (Çek Cumhuriyeti), Hicabi Demirci (Türkiye), 'Feggo' Felipe Galindo (Amerika), Rodrigo Machado da Rosa (Brezilya), Raimundo Rucke Santos Souza (Brezilya), Arif Sutristanto (Endonezya), Jugoslav Vlahovic (Sırbistan), Kürşat Zaman (Türkiye), Nahid Zamani (İran) ve Zygmunt Zaradkiewicz (Polonya) yer alıyor. - İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Aydın Doğan Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title