Haberler

320 Yıllık Kur'an-ı Kerim Satılacak

I·brahim Kemali Efendi'nin nesih hat ile yazdığı 320 yıllık Kur'an-ı Kerim, 190 bin lira başlangıç fiyatıyla 1 Mart'ta müzayedede satışa çıkarılacak.

I·brahim Kemali Efendi'nin nesih hat ile yazdığı 320 yıllık Kur'an-ı Kerim, 190 bin lira başlangıç fiyatıyla 1 Mart'ta müzayedede satışa çıkarılacak.

Asar-ı Atika Antika Sanat Galerisi'nde yapılan açıklamaya göre, Osmanlı ve karma eserlerden oluşan 17. müzayede, 1 Mart Pazar saat 14.30'da Conrad Otel'de gerçekleştirilecek.

Müzayedede, Osmanlı saray eserleri, Türk seramik ve Osmanlı hat sanatının nadide örnekleri, farklı dönem ve coğrafyalardan klasik tablolar ve Tombak parçalar satışa sunulacak.

Müzayedede İbrahim Kemali Efendi'nin nesih hat ile yazdığı 320 yıllık Kur'an-ı Kerim, açık artırmayla satılacak. Sayfa kenarları altın cetvelli, ser levhası 24 ayar altın, lacivert mürekkep ve muhtelif renklerde klasik üslupta tezhiplenen, sure isimleri ise beyaz mürekkeple altın üzerine yazılan  Kur'an-ı Kerim, 190 bin lira başlangıç fiyatıyla satışa çıkacak.

Galerinin sahibi ve kurucusu Can Önen, müzayedede şaheser nitelikte Osmanlı Saray eserleri ve klasik tabloların satışa sunulacağını belirterek, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Müzayede, Osmanlı ağırlıklı eserler çoğunluklu ama araya 30-40 çağdaş eser serpiştirilen bir koleksiyon oldu. Hepsi saray parçası, ya bir sultanın elinden çıkmış ya bir sultana yapılmış ya da bir Osmanlı padişahının başka bir sultana hediye ettiği eserler. Çok önemli parçalar bulunuyor. Hepsinin de bir hikayesi var. Müzayedede satışa sunulan Abdülaziz'e ait iki çok önemli eser mevcut, bir anıtsal boyutta etrafı 16 Türk devletini temsil eden 16 yıldız ile çevreli tuğra ve devasa boyutta bir Sultan Abdülaziz portresi. Eser, Sultan Abdülaziz'in Stanislaw Chlebowski tarafından yapılan ve Devlet Resim Heykel Müzesi'ndeki eserinden sonra görülmüş tek tam boy portresidir."

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Sultan Abdülaziz Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title