Haberler

32. Uluslararası Kur'an-ı Kerim Yarışması

İran'ın başkenti Tahran'da düzenlenen 32. Uluslararası Kur'an-ı Kerim Yarışması sona erdi.

İran'ın başkenti Tahran'da düzenlenen 32. Uluslararası Kur'an-ı Kerim Yarışması sona erdi.

İran Meclis Başkanı Ali Laricani, Liderler Zirvesi Salonu'nda düzenlenen ödül töreninde yaptığı konuşmada, Müslümanların ancak Kur'an'a sarılarak saadete erebileceklerini söyledi.

"Saadete giden en açık yolu Kur'an gösterir. Kur'an'a göre yargılayan ve hükmeden herkes, adil hüküm vermiş demektir" diyen Laricani, İslam ümmeti içinde çok sayıda sorun yaşandığına dikkati çekti. Laricani, İslam dünyasının daha önce hiçbir dönemde bugün olduğu kadar emperyalistlerin tuzaklarıyla karşı karşıya olmadığını belirtti.

Emperyalistlerin İslam ülkeleri arasında ihtilaf çıkarmak için çalıştığını vurgulayan Laricani, isim vermeden Suudi Arabistan'ın Yemen'e yönelik operasyonlarını eleştirerek şöyle konuştu:

"Emperyalistler bazı İslam ülkelerinin mali kaynaklarını sömürerek bunun karşılığında onların eline yine Müslümanları katletmeleri için silah veriyor. Sonra bu ülkeler bu silahlarla Müslüman kardeşlerini öldürüyor ve bunu kendi güvenliklerinden endişe duydukları için yaptıklarını iddia ediyorlar. İslam'da Müslümanlar birbirinin kardeşi ise neden kardeşiniz sizi endişelendiriyor? Emperyalistlerden temin ettiğiniz silahlarla Müslüman kardeşlerinizin kanını döküyorsunuz."

Laricani, Müslümanların tüm bu tuzak ve sorunlardan ancak Kur'an-ı Kerim'e sığınarak kurtulabileceklerini kaydederek, "Kur'an ışığında bir görüş aydınlığına, basirete ihtiyacımız var. Bu tür Kur'an programları ve toplantıların, özellikle Müslüman alimler başta olmak üzere tüm İslam ümmeti için bu basireti sağlamasını umuyoruz" diye konuştu.

Yarışmanın hafızlık dalında birinciliği İran'dan Muhammed Mehdi Recebi kazanırken, Libyalı Hafız Abdullah er-Rifai ikinci, Nijeryalı Hafız Osakamodo Hasan üçüncü, Uganda'dan Ebubekir Ali Musa dördüncü ve Somali'den Adem Hasan Hüseyin beşinci oldu.

Kıraat bölümünde de İran'dan Hasan Danış birinci, Mısır'dan Muhammed Abdulbasıt Muhammed Abdurrahman ikinci, Pakistan'dan Muhammed İbrahim üçüncü, Endonezya'dan Cafer Hasibvan dördüncü ve Irak'tan Ahmed Abbas Ferec beşinci oldu.

85 ülkeden 120 hafız ve kari, hafızlık ve kıraat olmak üzere iki kategoride yarıştı.

Kaynak: AA / Güncel

Ali Laricani Tahran İran Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title