Haberler

32'nci Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması Sergisi"

Görüntü Dökümü Sergiden detaylar "32'nci Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması Sergisi" Aydın Doğan Vakfı tarafından düzenlenen "32'nci Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması Sergisi" Eskişehir'de açıldı.

Görüntü Dökümü

Sergiden detaylar "32'nci Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması Sergisi"

Aydın Doğan Vakfı tarafından düzenlenen "32'nci Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması Sergisi" Eskişehir'de açıldı.

Atatürk Kültür Sanat ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen serginin açılışında konuşan Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, kendisinin 14 yaşında ilk karikatür sergisini açtığını söyledi. Büyükerşen, dünyanın en büyük orijinal ve uluslararası karikatür hazinesinin Türkiye'de olduğunu ifade etti.

Dünya da uluslararası karikatür yarışmalarının çok az olduğunu belirten Büyükerşen, sorunların arttığı ve toplumsal bunalımlar çoğaldığı dönemlerde karikatür sanatının ilgi görmeye başladığını vurguladı.

Konuşmaların ardından Aydın Doğan Vakfı Koordinatörü İlhan Artar, Yılmaz Büyükerşen'e karikatürlerin yer aldığı bir kitap hediye etti.

Yaklaşık 130 eserin yer aldığı sergi 15 Şubat'a kadar açık kalacak.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Aydın Doğan Eskişehir Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title