Haberler

32. ve 29. Asliye Ceza Mahkemelerinden 'Tahliye' Hamlesi

Güncelleme:

32. Asliye Ceza, Karaca ve tutuklu polisler hakkındaki tahliye kararında ısrar etti, dosyayı savcılığa yolladı. 29. Asliye Ceza Mahkemesi, "10 Sulh Ceza Hakimliği'nin 'yok hükmünde' kararı geçersiz" dedi.

Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca ve tutuklu polislerin redd-i hakim talebini kabul eden 29. Asliye Ceza Mahkemesi ile tahliye kararı veren 32. Asliye Ceza Mahkemesi'nden flaş kararlar geldi.

29. Asliye Ceza Mahkemesi, 10. Sulh Ceza Hakimliği'nin kararının yok hükmünde olduğuna karar verirken, 32. Asliye Ceza Mahkemesi, savcılığın gönderdiği dosyayı "tahliye kararları yerine getirilsin" diyerek infaz savcılığına geri gönderdi.

SULH CEZA HAKİMİ YENİDEN İADE ETTİ

Sulh Ceza Hakimliği ise 32. Asliye Ceza'nın 'tahliye kararları uygulansın' talimatına ilişkin yazıyı tekrar iade etti.

32. ASLİYE CEZA MAHKEMESİ UYARDI

32. Asliye Ceza Mahkemesi, "Sulh Ceza Hakimliği'nin suç işleme ihtimaliyle karşı karşı kalma durumuna düşülebilecekleri" uyarısını yaptı.

Yapılan açıklamada, 29. Asliye Ceza Mahkemesi'nin kesin olarak görevlendirildiği belirtilerek şu ifadeler kullanıldı:

"Mahkememizce verilen tahliye kararları usul yasasına uygun, kesin ve itiraza tabi olmayıp, derhal uygulanması gereken kararlardandır. Bir başka Sulh Ceza Mahkemesi kararlarımızı değerlendirme ve yok sayma şeklinde karar vermesi usul hukukuna uygun değildir. Mahkememizce verilen tahliye kararını yerine getirmeyen İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı infaz ve İlamat Bürosu, tahliye kararımızı engellemek için mahkememiz kararını yok sayma yönünde karar veren İstanbul 10. Sulh Ceza Hakimi ile diğer ilgili kurum ve kişiler Anayasanın 90. Maddesi gereğince iç hukukumuz haline gelen Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'nde düzenlenen ve kabul edilen 'özgürlük ve güven hakları ihlal etme' durumu ile TCK'nın 109 maddesinde düzenlenen hürriyeti tahdit suçu işleme ihtimali ile karşı karşıya kalma durumuna düşebilecekleri açıktır."

"SULH CEZA HAKİMİ SUÇ İŞLİYOR"

32. Asliye Ceza Mahkemesi de ikinci bir karar yayınlayarak "Tahliye kararı derhal uygulanmalı" dedi ve kararı savcıya hem UYAP yoluyla hem de ıslak imzalı olarak yolladı. Tahliye kararını uygulamayanların 'hürriyeti tahdit' suçu işlediği uyarısını yaptı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Asliye Ceza Mahkemesi Hidayet Karaca Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (132)

QQ:

bütün akp düşmanları bir araya gelseniz bir akp li yapmazsınız.

58
61
yanıtYanıtla
adam:

Hakimlere karsi suclama DARBEymis! Ya birakin bu secim öncesi darbe numaralarini. Hukuk u bitirdiniz, katlettiniz!

58
52
yanıtYanıtla
ÌYÌ DÌNLEmobilWeb@haberler.com:

HUKUK BÌTMÌŞ. ÜLKE BÌR DÌKTATÖRÜN EGEMENLÌĞÌNDE ÇIRPINMAKRADIR.

30
19
yanıtYanıtla
Vatandaş:

Rezayı bir ayda saldılar kimse bişey demedi adam hala çalmaya devam ediyor. Elin adamı ülkede mafyacılık yapıyor hayır adamı oluyor. Buna da millet bakıyor. Yazıklar olsun.

35
13
yanıtYanıtla
Cemil:

Rezayı bir ayda saldırlar kimse bişey demedi adam hala çalmaya devam ediyor milllet bakıyor. Yazıklar olsun.

41
6
yanıtYanıtla
Mutlu canMobil-IOS:

Hukuk öldü. Teokrasi yasıyoruz resmen. Bu nasıl bir AKP dir herseye mikrop gibi girmiş. Asıl paralel su anda AKP. Yargıya polise askere müdahale etmeye çalışıyor

27
17
yanıtYanıtla
EMİNE:

ATATÜRK Ü ELEŞTİREN KUŞ BEYİNLİLER . NEDEN DİN VE DEVLET İŞLERİNİ AYIRDIĞINI, CEMAAT VE TARİKATLARI KAPATTIĞINI. ANLADINIZ MI İŞTE BU YÜZDEN . AMA SİZ VE AKP LİLERİN KAFASI BUNA BASMAZ . SİZ BU DİNE VE BU HALKA KURBAN OLUN CAHİLLER TOPLULUĞU

15
28
yanıtYanıtla
Kader İZ:

Helal olsun Hakim''e mangal gibi yürek varmış. Bizde memlekette yürekli adam kalmadı diye üzülüyorduk.

37
5
yanıtYanıtla
Serkan:

Tek Çare MHP

28
14
yanıtYanıtla
Serkan:

Doğrusuda budur. Eğer bir yanlışlık vrsa savcı itiraz eder bekler. Mahkeme emrini bekletemez. Ne zamandan beri savcılar karar verir oldu.

28
9
yanıtYanıtla
Tüm 132 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title