Haberler

311 Dekar Mera Tohumla Buluştu

Bartın Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından mera ıslah çalışmaları kapsamında 311 dekar alana ekim yapıldı.

Bartın Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından mera ıslah çalışmaları kapsamında 311 dekar alana ekim yapıldı.

Bartın Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, "Bakanlığımızca mera yaylak ve kışlakların ıslah edilerek otlatma kapasitelerinin artırılması ve ot kalitesinin iyileştirilmesi ile birlikte toprak muhafaza tedbirlerinin uygulanarak, erozyonun önlenmesi amacıyla mera ıslah ve amenajman projeleri uygulanmaktadır. Bu kapsamda ilimizde yürütülen mera ıslah çalışmaları devam etmektedir. Mera ıslahında mera temizliği, toprak işleme, ekim ve gübreleme gibi faaliyetler yapılmakta, mera ıslahından sonra meraların uygun kullanımı ve bakımı köylerde kurulan mera yönetim birlikleri tarafından yürütülmektedir. Bugüne kadar ilimizde 11 köyde bin 533 dekar mera ıslah çalışmaları bitmiş, 4 köyde de 715 dekar alanda devam etmektedir. Kurtköy'de proje kapsamında 2013 yılında diri örtü ve kök temizliği bölgemizde salma hayvancılığın yaygın olarak yapılması nedeniyle hayvanların can güvenliğini sağlamak amacıyla, beton kazık ve dikenli tel ile ihata yapılması ile başlayan çalışmalara, 2014 yılında, toprağı iyileştirme ve yabancı ot kontrolünün sağlanması için yulaf, fiğ ekilerek devam edildi. 2015 yılında da 311 dekar mera proje kapsamında 6'lı karışım ekimi yapıldı. Ana karışım içinde hayvanların otlamayı sevdiği, iklim ve yağmur kuşağımıza uygun mera bitkileri, çayır salkım otu, ak üçgül, gazal boynuzu, İngiliz çimi, domuz ayrığı ve kamışsı yumak seçildi. Kurtköy köyünde yapılan mera ıslah çalışmalarına 2016 ve 2017 yılarında devam edilecektir. Bu uygulama ile İl Müdürlüğümüzün uygulamaya 2013 yılında başladığı Kurtköy köyü mera ıslah ve amenajman projesinin 2017 yılında tamamlanması planlanmaktadır" denildi. - BARTIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Kurtköy Bartın Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

25 NİSAN YEMEKTEYİZ YENİ BÖLÜM FRAGMANI #128105 Yemekteyiz 594. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? Survivor'da elenen kim oldu? 24 Nisan Survivor'da adaya kim veda etti? 24 NİSAN BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri mi döndü? Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE | Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Gelinim Mutfakta CANLI YAYIN | 25 NİSAN GELİNİM MUTFAKTA PUAN DURUMU! Gelinim Mutfakta yeni bölüm İZLE! 25 NİSAN TV YAYIN AKIŞI | Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV Toz taşınımı nedir, zararları neler? Çöl tozu hangi illeri etkileyecek? Toz taşınımı neden olur? Bugün okullar tatil mi? 25 Nisan Perşembe okul var mı, resmi tatil mi? Bugün ders var mı, işlenecek mi? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 25 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? Ankara'da toz taşınımı ne zaman bitecek? #127781 Toz taşınımı nedir, zararları neler? Bugün hava nasıl olacak? #127781 Meteoroloji'den toz taşınımı uyarısı! Toz taşınımı hangi illerde görülecek, ne zaman bitecek? Okulların Kapanmasına Kaç Gün Kaldı (SAYAÇ)? 25 Nisan Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 25 Nisan dün gece deprem mi oldu? ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title