Haberler

31 Mayıs Dünya Tütünsüz Günü

Kırklareli'de 31 Mayıs Dünya Tütünsüz Günü dolayısıyla sigarayı bırakan 9 kişiye düzenlenen törenle belgeleri verildi.

Kırklareli'de 31 Mayıs Dünya Tütünsüz Günü dolayısıyla sigarayı bırakan 9 kişiye düzenlenen törenle belgeleri verildi.

Halk Sağlığı Müdürlüğü ile Yeşilay İl Temsilciliği tarafından İstasyon Caddesi'nde kurulan çadırda düzenlenen etkinlikte, sigarayı bırakmak isteyen vatandaşlardan sigara paketleri alınarak broşür dağıtıldı.

Yeşilay İl Temsilcisi Ali Karakoç, etkinlikte yaptığı konuşmada, vatandaşları sigarayı bırakmaya teşvik etmek, sigarayı bırakanlara teşekkür belgesi vermek amacıyla etkinliği düzenlediklerini söyledi.

Sigaranın insan sağlığına son derece zararlı olduğunu anımsatan Karakoç, vatandaşların sağlıklı bir yaşam sürmeleri için çalışmalarda bulunduklarını belirtti.

Dünyada bir günde yaklaşık 13 bin kişinin sigaraya bağlı hastalıktan dolayı hayatını kaybettiğini vurgulayan Karakoç, şunları dile getirdi:

"Dünya Sağlık Örgütü, dünyada en büyük sağlık sorunun sigara olduğunu açıkladı. İstatistiklere göre sigara içmek dünya çapında bir problem ve tahminen her 3 yetişkinden biri sigara kullanıyor. Türkiye'de yaklaşık 16 milyon erişkin sigara kullanıyor ve dünyada günde yaklaşık 13 bin kişi sigaraya bağlı bir hastalıktan dolayı hayatını kaybediyor. Yeşilay olarak düzenlediğimiz etkinliklerle insanları sigarayı bırakmaya teşvik etmek istiyoruz."

Karakoç, çadırın gün boyunca açık olacağını kaydetti.

Konuşmanın ardından sigarayı bırakan 9 kişiye teşekkür belgeleri verildi.

Kaynak: AA / Güncel

Ali Karakoç Kırklareli Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title