Haberler

304 Öğrenci Ant İçerek "Hava Harbiyeli' Oldu

2016 Eğitim-Öğretim Yılı açılış törenleri, Yeşilköy'deki Hava Harp Okulu Komutanlığı'nda yapıldı.

2016 Eğitim-Öğretim Yılı açılış törenleri, Yeşilköy'deki Hava Harp Okulu Komutanlığı'nda yapıldı. Törenle birlikte, 23'ü misafir olmak üzere toplam 304 öğrenci ant içerek "Hava Harbiyeli" oldu.

Törene, Hava Kuvvetleri Komutanı Org. Abidin Ünal, Hava Harp Okulu Komutanı Hv. Pilot Tümgeneral Fethi Alpay ve Hava Harp Okulu personelinin yanı sıra öğrencilerin aileleri ve yakınları katıldı.

HAVA HARP OKULU'NA GİRMEYİ BAŞARAN ÖĞRENCİLERİ KUTLADI

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın söylenmesiyle başlayan törenin açılış konuşmasını Hava Harp Okulu Komutanı Hv. Pilot Tümgeneral Fethi Alpay yaptı. Tümgeneral Alpay, zorlu süreçlerden geçerek okula girmeye hak kazanan öğrencileri kutladı.

Okula giren öğrencilerin bu aşamadan sonra hayatlarında yeni bir dönemin başladığını vurgulayan Tümgeneral Fethi Alpay, "Gösterdiğiniz büyük başarıdan dolayı sizleri kutluyorum. Bugün yapacağınız yemin ile hayatınızda yeni bir dönem başlayacaktır. İçeceğiniz andı, meslek yaşantınız boyunca hiçbir zaman aklınızdan çıkarmayın ve onun sadık birer takipçisi olun" dedi.

23 BİN ADAY ARASINDAN 304 KİŞİ "HAVA HARBİYELİ" OLDU

Asker öğrencilerin zorlu sınav ve eleme süreçlerini geçerek okula girmeye hak kazandıklarını vurgulayan Tümgeneral Alpay, "Bu gençler 23 bin aday arasından çağrılan toplam 2004 adayın katıldığı zorlu seçim aşamalarını birer birer geçerek, 5 haftalık intibak eğitimlerini başarı ile tamamlayarak huzurlarınıza gelmişlerdir. Bu süreçte, T-41 uçakları ile 7 kez uçarak havacılık kabiliyetlerinin arzu edilen standartlarda olduğunu ve geleceğin hava araçlarını kullanabilecek yeteneklere haiz olduklarını, kısacası iyi birer pilot olduklarını ispatlamışlardır" şeklinde konuştu.

TÖREN GEÇİŞİ İLE SONA ERDİ

Hava Harp Okulu Komutanı Hv. Pilot Tümgeneral Alpay'ın konuşmasının ardından öğrenciler hep birlikte ant içti. Asker öğrencilerin ailelerinin de ilgiyle takip ettiği program, tören geçişi ile sona erdi. - İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Abidin Ünal Yeşilköy Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 25 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Ziraat Türkiye Kupası ikinci maçlar ne zaman? ZTK rövanş maçları ne zaman oynanacak? Muhtarlıklar kalkıyor mu? Türkiye'de kaç muhtar var, maliyeti ne kadar?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title