Haberler

300 Yıllık Anıt Ağaç Için Seferberlik

Kuşadası'na bağlı Güzelçamlı'da yüksek gerilim hattı üzerinde kalan 300 yıllık tescilli bir anıt ağacın tehlike yaşamaması için kabloların yer altına alınmasına ve altyapı çalışmalarının ağaca 50 metre kala durdurulmasına karar verildi.

Kuşadası'na bağlı Güzelçamlı'da yüksek gerilim hattı üzerinde kalan 300 yıllık tescilli bir anıt ağacın tehlike yaşamaması için kabloların yer altına alınmasına ve altyapı çalışmalarının ağaca 50 metre kala durdurulmasına karar verildi. Kuşadası'nda, daha önce anıtsal nitelik taşıyan ağaç olarak tescil edilen zeytingiller familyasından 300 yıllık dişbudak ağacı için önlem alındı. Bölgeden geçecek olan yüksek gerilim hattının üzerinde kalan 300 yıllık ağaç nedeniyle, mahalleli, doğa dostları, belediye ve ADM elektrik kurumu harekete geçti.

Güzelçamlı Meşelikuyu mevkiinde daha önce anıtsal nitelik taşıyan ağaç olarak tescil edilen zeytingiller familyasından 300 yıllık dişbudak ağacı için çevre sakinleri Kuşadası Eko Sistemi Koruma ve Doğa Sevenler Derneği'ne (EKODOSD) başvurarak anıt ağaca yakın noktada başlayan yüksek gerilim hattı çalışması nedeniyle önlem alınmasını istedi. AYDEM'e başvuran EKODOSD'un başvurusuna olumlu cevap gelince, uzmanlar bölgede inceleme yaptı. Yüksek gerilim hattı tellerinin, ağaca gelmeden 65 metre önce yer altından yolun karşısına alınmasına ve ağaç geçildikten 65 metre sonra tekrar yer üstüne çıkarılmasına karar verildi.

BİR DUYARLILIK DA ASKİ'DEN

Bu arada, Güzelçamlı Meşelikuyu mevkiinde bulunan söz konusu anıt ağaç ile ilgili olarak AYDEM'in ardından bir duyarlılık da Aydın Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdare Başkanlığı'ndan geldi. Anıt ağacın bulunduğu bölgede altyapı çalışması yürüten ASKİ ekipleri, anıt ağacın zarar görmemesi için inceleme yaptı. Yapılan inceleme sonunda ağaca zarar verilmemesi için, kazı çalışmaları ağaca 50 metre kala durduruldu.

(Zafer Hacısalihoğlu / İHA)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Güzelçamlı Kuşadası Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title