Haberler

300. Mağazaya Ulaşan Teknosa 23-27 Nisan Arasında Büyük İndirim Kampanyası Düzenliyor

Teknoloji perakendeciliğinin önde gelen oyuncularından TeknoSA, 300.mağazasını Mersin Anamur'da açıyor.

Teknoloji perakendeciliğinin önde gelen oyuncularından TeknoSA, 300.mağazasını Mersin Anamur'da açıyor. TeknoSA Genel Müdürü Necil Oyman, 300'üncü mağaza ile önemli bir dönüm noktasına imza attıklarını belirterek, "TeknoSA'nın bu başarıyı yakalaması, Türkiye teknoloji perakendeciliği sektörü için de bir kilometre taşı. Bu büyüklüklerle, sektörü Avrupa liginde çok daha ilerilere taşıyoruz: Hedefimiz Avrupa'nın en büyük üç şirketinden biri olmak" dedi. Necil Oyman 2014'te mağaza açmaya devam edeceklerini de belirterek, yıl sonunda 320 mağazaya ulaşmayı hedeflediklerini söyledi. 2014 yılında yüzde 30 büyümeyi hedeflediklerini ve büyüme hedeflerinde bir revizyona gitmediklerini ifade eden Oyman, "Nisan,Mayıs ve Haziran genelde teknoloji ürünlerinde satışların ve talebin en fazla arttığı dönem.Son getirilen düzenlemeler ve taksit sınırlandırmalarının ne yönde bir etki yapacağını izliyoruz. Sektörde bu yıla ilişkin yüzde 15'ler düzeyinde bir büyüme öngörüsü var. Hedeflerinde revizyona giden kuruluşlar oldu, ancak biz yüzde 30 büyüme hedefinde ve 4 milyar TL'lik ciro hedefinde bir revizyon yapmadık. Dünya Kupası'nın da satışlara olumlu etki yapacağını bekliyoruz" dedi.

-"300. MAĞAZA ÇOK ANLAMLI"-

300.mağazanın açılışı dolayısıyla bir basın toplantısı düzenleyen Necil Oyman, 2000 yılında 5 mağaza ile yola çıkan, geçen yıl mağazalarında 125 milyonu aşkın müşterisini ağırlayan TeknoSA'nın 23 Nisan itibariyle 77 ilde 300 mağazaya ulaştığını ve 300'üncü mağaza açılışını müşterileriyle ve Türkiye genelinde başlatacakları kampanyalar aracılığıyla kutlayacaklarını belirterek "Türkiye genelinde 300'üncü mağazayı açmak bizim için çok anlamlı. TeknoSA'nın 14 yıllık başarı yolculuğunda müşterilerimizin teveccühü bizleri bu noktaya taşıdı. Bu nedenle 23-27 Nisan tarihleri arasında 300'üncü mağazamızın açılışına özel olarak çok cazip kampanyalar başlatıyoruz. Müşterilerimiz, birçok kategoriden ürünleri çok özel fiyatlara satın alma şansı yakalayacaklar" diye konuştu. Türkiye teknoloji perakendeciliği sektörünün temellerini attıklarını ve Avrupa'nın en büyük teknoloji perakendecileri arasında yer aldıklarını ifade eden Oyman, "TeknoSA, 2000 yılında 3 ildeki 5 mağaza, 163 çalışan ve bin civarında ürün çeşidiyle yola çıktı. 2004 yılında 56, 2010 yılına gelindiğinde ise 256 mağazaya ulaşan şirketimiz, 300. mağazasını Mersin Anamur'da hizmete sunarak, ulaşılması çok zor bir rakama ulaştı. TeknoSA, teknolojiyi, Edirne'den Kars'a Sinop'tan Anamur'a Türkiye'nin dört bir yanına götürdü" dedi.

-SATINALMALARA AÇIĞIZ"-

Toplantıda soruları da yanıtlayan Necil Oyman, TeknoSA'nın AVM'lerin toplam cirosuna ve müşteri hareketliliğne de önemli bir katkı yaptığını vurgulayarak "AVM'ler bu nedenle TeknoSA'yı tercih ediyor"dedi. Organik büyümenin yanı sıra satınalmalarla da büyüme hedefinde olduklarını belirten Oyman, bu yöndeki bir soruya " Geçen dönemde sektörde birleşme ve satınalmalar oldu.Biz sadece satınalma yapmak için satınalma düşünmeyiz. TeknoSA'nın marka değerine, cirosuna,metrekare büyüklüğüne, ve yaratacağı toplam faydaya bakarak bir karar veririz.Uygun fırsatlar çıkarsa satınalmalara açığız" diye karşılık verdi. Cep telefonlarına taksit uygulamasının sona ermesinin etkisiyle ilgili olarak da Oyman, " Bu konudaki etkileri izliyoruz. Ancak taksit uygulaması sona ermeden önce bu Ocak ayında cep telefonlarına önemli bir talep geldi.Şubat,Mart ve Nisan'da olacak satışlar Ocak ayına çekildi.Bu nedenle henüz önemli bir etki hissedilmedi.Taksitler sona erdi ama sektör kendi içinde bazı yeni alternatifler geliştirdi. Ancak bu alternatiflerin kalıcı olmadığını gördük.Kalıcı bir çözüm bulmak önemli. Burada önemli olan başka bir nokta ürün portföyünü iyi oluşturmak. Bizde ürün karması çok başarılı. İlk sırada TV'ler, ikinci sırada akıllı telefonlar geliyor.Ayrıca yeni dönemde tablet ve telefonu birleştiren yeni ürünler de önemli talep görecek"diye konuştu.

-SADECE KADINLARIN ÇALIŞTIĞI MAĞAZALAR-

TeknoSA'nın kurulduğu günden bu yana sektöre rehberlik edecek nitelikte birçok "ilki' gerçekleştirdiğini vurgulayan Necil Oyman, bu konuda şu bilgileri verdi: "Geçtiğimiz yıllara baktığımızda TeknoSA olarak "sektöre her anlamda liderlik eden' marka olduğumuzu görebiliyoruz. Kuruluş yılından kısa bir süre sonra, Sabancı Üniversitesi ve danışmanlık şirketleriyle mağazalardaki performansın analizi için kapsamlı bir proje başlatıldı. Altın Gol Projesi, bugün TeknoSA'nın gelişimine etki eden TeknoSA Akademi de dahil olmak üzere pek çok inisiyatife ışık tuttu. TeknoSA Akademi, 10 binin üzerinde mezun vererek sektöre de insan kaynağı sağladı. Teknolojiyi, Doğu ve Güneydoğu Anadolu illerine götüren ilk markayız. TeknoSA,mağazacılıkta yenilikleri denemekten hiç çekinmedi ve her zaman lider cesareti sergiledi. Farklı konseptler, esnek formatlarla tüketicilerin yanında ve erişilebilir olmaya odaklandı. Sektörde ilk konsolidasyonu yapan da yine TeknoSA oldu. Satış sonrası hizmetler TeknoSA ile başladı. 2007 yılında TeknoAsist hizmetini devreye alarak, tüketiciler için 360 derece müşteri memnuniyeti yaklaşımı oluşturuldu. Şimdi, katma değerli hizmetlerde çok önemli adımlar atıyoruz. Artık sadece bireyler için değil, mikro işletmeler ve girişimciler için de TeknoSA güvencesini sunduğumuz hizmet paketlerimiz var. "Teknoloji erkek işidir" algısını yıkmak ve kadın istihdamını artırmak adına tamamı kadın çalışanlardan oluşan "TeknoSA'nın Melekleri' mağazalarımızı açtık."

-"MAĞAZACILIK ALTIN DÖNEMİNDE-

Teknoloji perakendeciliğinin mevcut durumunu ve geleceğini de değerlendiren Necil Oyman, artan online alışveriş trendine rağmen mağazaların rolünün her zaman önemli olacağını söyledi. TeknoSA mağazalarını geçen yıl 125 milyon kişinin ziyaret ettiğini, Teknosa.com'un ise 85 milyon müşterisi olduğunu belirten Oyman " Online ortamda aylık bazda 7 milyon ziyaretçimiz var.Türkiye'deki en büyük AVM'nin tüm markalar dahil aylık müşterisi 6 milyon civarında. Biz bu sayıdan daha fazla bir müşteriye ulaşıyoruz" dedi.

Dijital deneyimlerin giderek çeşitlenmesi, teknolojinin gelişmesi ile mağazacılık anlayışının da evrim geçireceğini belirten Oyman, şunları söyledi: "Dünyada yapılan araştırmalarda, mağazadan alışverişin tüketiciler tarafından çok daha fazla tercih edildiği görülüyor. Türkiye penceresinden bakarsak; Türkiye'de şu anda organize perakendenin yükselişi devam ediyor. Bunun iki temel nedeni var. İlki, tüketiciler için mağazaların sadece bir satış noktası olmaktan öte sosyalleşme, etkileşim, deneyim ve hizmet ortamı sunması. Bir diğer neden de, Türkiye'de halen gelişecek olan perakende noktaları. AYD verilerine göre, halen AVM olmayan 24 ilimiz var. Hem yeni iller hem projelerle mağazacılık gelişecek ve yayılacak. Bu yılın başında yaptırdığımız bağımsız tüketici araştırmasında; teknoloji alışverişi yapanların yarısının mağazaya gitmeden önce farklı kanallardan araştırma yaptığını ama son kararlarını yine de mağazada verdiğine dair bulgular var. Müşteriler görmek, dokunmak ve deneyimlemek istiyorlar. Elektronik, IT ve Telekom ürünlerinde kategorilerinde mağazadaki danışmanların yönlendirmesine önem veriyorlar.Bunlar ışığında, fiziksel mağazaların yok olmaktan ziyade daha eğlenceli, akıllı, dinamik ve sosyal deneyim odaklı bir yapıya bürüneceğini görüyoruz. Mağazacılığın yeniliklerle birlikte bu içinde bulunduğumuz 10 yılda altın çağını yaşayacağına inanıyoruz. Önümüzdeki dönemde offline ve online mecraların birleşmesiyle ortaya çıkacak yeni melez mağazacılık deneyimlerini artan oranda yaşamaya başlayacağız."

-"OLMADIĞIMIZ DÖRT İLE DE GİDECEĞİZ"-

TeknoSA'nın 2013 yılını yüzde 27'lik büyüme ve 3 milyar TL ciroya ulaşarak kapadığını hatırlatan Necil Oyman, TeknoSA'nın sunduğu ürün ve hizmetlere, kesintisiz olarak her noktadan rahatlıkla ulaşılabildiğini ve çoklu kanaldaki yatırımlarının hızla devam ettiğini belirtti. Oyman, "2014 yılı içinde 30 bin metrekarelik mağaza yatırımı yapacağımızı yılın başında sizlerle paylaşmıştık. Yine yılsonuna kadar 81 ilde mağazalarımız açılmış olacak. Olmadığımız 4 ile de TeknoSA güvencesiyle teknoloji götürmek için mağaza arayışlarımızı hızlandırdık. Bunun yanı sıra teknosa.com, TeknoSA mobil uygulamalar ile de yakaladığımız ivmeyi sürdüreceğiz" diye konuştu.

Kaynak: ANKA / Ekonomi

Türkiye Teknosa Anamur Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title