Haberler

Tepebaşı'nda 300 Çocuk Barış İçin Sahne Aldı

Güncelleme:

Tepebaşı Belediyesi Çocuk Senfoni Orkestrası, özel bir konserle İstanbul Zorlu Performans Sanatları Merkezi'nde "Barış" için 300 çocuk sahne aldı.

Tepebaşı Belediyesi Çocuk Senfoni Orkestrası, Barış İçin Müzik Vakfı'nın 10'uncu yıl kutlamaları kapsamında özel bir konserle İstanbul Zorlu Performans Sanatları Merkezi'nde "Barış" için 300 çocuk sahne aldı.

Çok sayıda çocuğa karşılıksız müzik eğitimi olanağı sağlayan Eskişehir'in tek, Türkiye'nin sayılı orkestralarından olan Tepebaşı Belediyesi'ne bağlı İki Elin Sesi Var Çocuk Senfoni Orkestrası, Barış İçin Müzik Vakfı'nın 10'uncu yıl kutlamaları kapsamında düzenlenecek konsere konuk orkestra olarak katılarak "Barış" için sahne aldı. Konserin sunuculuğunu Yekta Kopan yaparken, izleyenler müziğin büyülü dünyasını salona taşıyan çocukları ayakta alkışladı. 300 çocuğun aynı sahnede buluştuğu konser repertuarında Mozart, Vivaldi, Brahms, Strauss gibi bestecilerin eserleri yer alırken, Barış İçin Müzik Vakfı'nın farklı düzeylerdeki orkestraları Vivaldi (7-12 yaş), Mozart (10-18 yaş) ve Beethoven'ı (14-19 yaş), 5 farklı şef yönetti. Son olarak Borusan Filarmoni Orkestrası Şefi Sascha Goetzel'in yönetiminde tüm orkestraların buluştuğu sahne, "Barış İçin Müzik Dolu Bir Dünya" dileğiyle müzik yaptı.

Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç ve eşi Sena Ataç başta olmak üzere, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Baş Danışmanı Erdoğan Toprak ve eşi, CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer ve eşi Alev Sibel Toral Çakırözer de konseri izleyenler arasındaydı. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Eskişehir İstanbul Tepebaşı Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title