Haberler

30 Yıllık Şebekeler Yenilenerek Su Kaçakları Önlenecek

Güncelleme:

Doğalgaz çalışmalarını fırsat bilen İZSU, sokakların yeniden kazılmaması için hızla harekete geçerek Alsancak'taki 30 yıllık su ve kanal şebekelerini yenilemeye başladı.


İZSU'dan "Alsancak harekatı"

İçme suyu branşmanlarının da yenilendiği çalışma 3 milyon liraya mal olacak.

Daha önce Alsancak bölgesinin Fevzipaşa Bulvarı'ndan Liman'a kadar olan bölümünde içme suyu şebekesini yenileyen İZSU Genel Müdürlüğü, şimdi de Alsancak Mahallesi'nde şebeke yenileme çalışmalarına başlıyor. Yaklaşık 3 milyon TL'ye mal olacak yatırım kapsamında 30 yıllık şebekeler basınca dayanıklı, ductil borularla yenilenecek ve su kaçakları önlenecek. Sokakların tekrar tekrar kazılmasının önüne geçmek amacıyla, doğalgaz çalışmalarının hemen sonrasında kanal ve içme suyu alt yapısı çalışmalarına başlandığını bildiren İZSU Genel Müdürlüğü yetkilileri, "Yaklaşık 2 kilometrelik kanalizasyon şebekesi yeniliyoruz. Şu ana kadar 500 metresi tamamlandı. İçme suyu branşmanları yenileniyor. Önümüzdeki günlerde de içme suyu şebekesi imalatları başlayacak" diye konuştu.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Fevzipaşa Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title