Haberler

30 Yıl Sonra Kep Attılar

Hacettepe Üniversitesi (HÜ) Eczacılık Fakültesi 1985 yılı mezunları, 30 yıl sonra düzenlenen törende kep atarak mezuniyet coşkusu yaşadı.

Hacettepe Üniversitesi (HÜ) Eczacılık Fakültesi 1985 yılı mezunları, 30 yıl sonra düzenlenen törende kep atarak mezuniyet coşkusu yaşadı.

HÜ Eczacılık Fakültesi Dekanlığı ve HÜ Eczacılık Fakültesi Mezunlar Derneği işbirliği ile 1985 yılı mezunları için mezuniyet töreni düzenlendi.

30 yıl aradan sonra keplerini ve cüppelerini giyerek törene katılan kıdemli eczacıların mezuniyet heyecanı, töreni izleyenlere de duygulu anlar yaşattı.

Fakülte Dekanı Prof. Dr. Bülent Gümüşel mezuniyet töreninde yaptığı konuşmada, siyasi ortam nedeniyle 1978-85 yılları arasında fakültelerinden mezun olan eczacılar için tören yapılamadığını ifade ederek, "Geçen yıl 1978-84 yılları arasında mezun olanlar için tören düzenlemiştik. Bu yıl da 1985 yılı mezunları için bunu gerçekleştirdik. 30 yıl gecikmeyle de olsa o gün yaşayamadıkları mezuniyet heyecanını bugün kendilerine yaşatmak istedik" dedi.

Mezuniyet töreninde eczacıların aileleri de bulundu. Sembolik diplomaların verildiği törende diplomasını öğrencisinin elinden alanlar da oldu. Törenin sonunda keplerini havaya fırlatan mezunlar, hatıra fotoğrafı çektirdi.

Kaynak: AA / Güncel

Hacettepe Üniversitesi Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title