Haberler

30. Uluslararası İskenderiye Film Festivali

Mısır'ın ikinci büyük kenti İskenderiye'de 30'uncusu bu yıl düzenlenen Uluslararası İskenderiye Film Festivali'nin açılış töreni yapıldı.

"Akdenizin gelini" adıyla bilinen İskenderiye kentinde başlayan film festivalinde, 26 ülkeden 124 film gösterime sunulacak. 15 Eylül'e kadar sürecek olan festivale, Türkiye'den, yönetmenliğini Aydın Ocak'ın yaptığı "Asasız Musa" adlı film yarışmaya katılacak. Etkinlikler kapsamında yine Türkiye'den "Saklı Dil", "Yol" ve "Daire" adlı filmler de film severlerin beğenisine sunulacak.

Bu arada Yeşilçam'ın jönlerinden Engin Çağlar'ın, jüri üyeleri arasında yer alacağı öğrenildi. Yunus Emre Kültür Merkezi'nin de "Türk Sinemasının 100. Yılı" adlı bir söyleşiyle festivale katılacağı, söyleşiyi sinema eleştirmeni İhsan Nurullah Kabil'in yapacağı ifade edildi.

Festivale, Türkiye'nin yanı sıra Fransa, İtalya, Hırvatistan, İspanya, Almanya, Fas, Tunus, Yunanistan, Slovakya, Lübnan, Suriye ve Libya katılıyor. - Mısır

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Türkiye Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title