Haberler

30 İlde Yapılan Seçim Anketi

Güncelleme:

Türkiye'de nüfusun en yoğun olduğu illerde yapılan seçim anketinde, AK Parti'nin vatandaşların yüzde 51.5'inin desteğini aldığı ortaya çıktı.

MAK Danışmanlık tarafından İstanbul, Ankara, İzmir başta olmak üzere Türkiye'nin en çok nüfusuna sahip illerinde 'Karma Metodu' ile gerçekleştirilen anket sonuçlarına göre AK Parti'nin yüzde 52'ye dayandığı görülürken, CHP ve MHP'nin gerilediği görülüyor. Bugün seçim olsa sonuçlara göre CHP yüzde 23.3, MHP yüzde 12.4, BDP yüzde 6.4, SP Yüzde 3.1, BBP ise yüzde 1.4 oy alıyor.

İZMİR'DE FARK 2 PUAN

Milat gazetesinin haberine göre; Başbakan Erdoğan'ın İzmir Büyükşehir ısrarının gerçekleşmesine çok az bir puanın kaldığı anketten anlaşılıyor.8.661 kişi ile gerçekleştirilen İzmir Büyükşehir Belediyesi anketine göre CHP ile AK Parti arasında sadece 2 puanlık bir fark var. Bugün seçim olsa sorusuna İzmirlilerin yüzde 45'i CHP, yüzde 43'ü AK Parti cevabını verdi. MAK Danışmanlık tarafından "İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı için AK Parti'den Aday olarak kimi görmek istersiniz?" şeklindeki soruya ise Ak Parti'ye oy vereceğini ifade eden deneklerin yüzde 57'si Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'ı büyükşehir belediye başkan adayı olarak görmek istediklerini belirtti. CHP seçmenin ise tercihi yüzde 34 ile Aziz Kocaoğlu oldu.

İSTANBUL'DA FARK 9 PUAN

İstanbul'da ise anket çalışması 26.382 kişi ile gerçekleştirildi. Son günlerde CHP'den İstanbul için iddialı açıklamalar gelirken sonuçlar durumun açık ara AK Parti'nin lehine olduğunu gözler önüne serdi. Sonuçlara göre AK Parti'nin oy oranı yüzde 45, CHP'nin yüzde 36, MHP ve BDP'nin yüzde 5 olduğu belirlendi. İstanbul AK Parti'nin seçmenin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı tercihi yüzde 37 ile Kadir Topbaş oldu. CHP seçmenin yüzde 34'ü ise Gürsel Tekin'i işaret ederken, Mustafa Sarıgül yüzde 31 ile ikinci sırada kaldı.

ANKARA'DA MELİH GÖKÇEK ÖNDE

Son anket sonucuna göre Ankara'da AK Parti CHP'ye 16, MHP'ye ise 27 puan fark atmış durumda. Bugün seçim olsa AK Parti yüzde 45, CHP 29, MHP yüzde 18 oy alıyor. Ankara seçmenin favori adayı yine Melih Gökçek… Melih Gökçek'i aday olarak görmek isteyenlerin oranı yüzde 41. CHP'de öne çıkan isim ise yüzde 21 ile Muharrem İnce, MHP'de yüzde 35'le Mansur Yavaş.

ANTALYA'DA AK PARTİ SÜRPRİZİ

Antalya'da ise AK Parti ile CHP arasındaki puan farkı sadece '1'. MAK Danışmanlık tarafından gerçekleştirilen ankete göre AK Parti yüzde 39 ile ipi göğüslerken, CHP yüzde 38 ile takip ediyor. Kocaeli'nde ise AK Parti rakiplerinin açık ara önünde: Yüzde 50 AK Parti, yüzde CHP, Yüzde 7 MHP.

MHP VE CHP'NİN OLMADIĞI BÜYÜKŞEHİR

En çok merak edilen illerden olan Diyarbakır'da BDP, AK Partinin 5 puan önünde gözüküyor: BDP yüzde 50, AK Parti yüzde 45. Söz konusu anket sonucu incelendiğinde MHP ve CHP yüzdelik oranlara girmez iken SP 2, BBP'nin ise yüzde 1'lerde kaldığı görülüyor. TBMM'den geçen Büyükşehir Yasası'ndan sonra büyükşehir olan Şanlıurfa'da ise AK Partinin oy oranı yüzde 68'e dayanmış durumda.

İşte 30 ilde partilerin oy oranları;

İşte anket sonuçlarına göre partilerin oy oranları;

AK PARTİ : % 51.5

CHP: % 23.3

MHP: % 12.4

BDP:% 6.4

SAADET:% 3.1

BBP: %1.4

DİĞERLERİ: %1.9

Kaynak: Haberler.Com / Politika

Ak Parti İstanbul Türkiye Politika Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title