Haberler

30 Ağustos Zafer Bayramı Resepsiyonu

Hatay Valisi Ercan Topaca, "Türkiye ve Türk milleti olarak, bu mücadeleyi her türlü kumpasa ve tuzağa rağmen aşarak, bozarak yolumuza devam edeceğiz." dedi.

Hatay Valiliği tarafından 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla resepsiyon verildi. İskenderun ilçesindeki bir kulüpte gerçekleştirilen resepsiyon, Kuran-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Vali Topaca, resepsiyonda yaptığı konuşmada, Türk milletinin tarihte birçok büyük devlet kurduğunu ve büyük medeniyetleri oluşturduğunu belirterek, Türkiye Cumhuriyeti'nin hedefleri olduğunu ifade etti.Topaca, "Dünyada her milletin hedefi yoktur. Sadece kendi coğrafyasıyla ilgili hedefleri vardır ama Türk milletinin ve Türkiye Cumhuriyeti'nin coğrafi sınırları ne kadar küçük olsa da 780 bin kilometrekare de olsa bizim gönül coğrafyamız, insanlara hizmet anlayışımız, dünyaya adaleti hakim kılma anlayışımız bize umut bağlayan gönülden dua eden ve kalbi olarak bizimle birlikte hareket eden çok geniş coğrafyanın da varlığını biliyoruz." diye konuştu.

Suriyeli misafirler

Yaklaşık 3 milyon Suriyelinin ülkede misafir edildiğini aktaran Topaca, 400 bin kişinin Hatay'da olduğunu ve ciddi bir sosyal sorun yaşamadan onları bağırlarına basarak, dünyaya insanlık dersi verdiklerini kaydetti.Diğer ülkelerin imkanlarının daha elverişli olmasına rağmen, Suriyelilere Türkiye'nin gösterdiği misafirperverliği gösteremediğini vurgulayan Topaca, "Türkiye'nin yaptıkları karşısında ezildiklerini, utandıklarını biliyoruz. Fakat biz bunları Allah rızası için yapıyoruz. Yapmaya da devam edeceğiz." değerlendirmesinde bulundu.

Topaca, hiç kimseden devlet ve millet olarak bir beklentileri olmadığını belirterek, sözlerine şöyle devam etti: "Tabii ki bunları yapabilen bir Türkiye için dünyada belli riskler var. Bunları yapmamızı istemeyen odaklar ve güçler var. Türkiye'nin gücü bu kadar olmasın, gönül coğrafyasına maddi imkanları ulaşmasını dünyanın birçok yerine adaletin huzurun sevginin, hoşgörünün gitmesini istemeyen unsurlar tabii ki bizim ülkemize, devletimize, ordumuza, kumpaslar kurabilir. Bunlardan en sonuncusunu hepinizin bildiği gibi 15 Temmuz'da acı bir şekilde yaşadık. Türkiye ve Türk milleti olarak bu mücadeleyi her türlü kumpasa ve tuzağa rağmen aşarak, bozarak yolumuza devam edeceğiz."

Resepsiyona, AK Parti Hatay Milletvekili Orhan Karasayar, MHP Hatay Milletvekili Mehmet Necmettin Ahrazoğlu, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, 39'uncu Mekanize Piyade Tugay ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Erkan Olgay, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Turgay Aras, İskenderun Teknik Üniversitesi Rektörü Türkay Dereli, Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörü Hasan Kaya, ilçe belediye başkanları, kaymakamlar, iş adamları ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Ercan Topaca İskenderun Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title