Haberler

30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 94. Yıl Dönümü

Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, Karabük Üniversitesi (KBÜ) Rektörü Prof. Dr. Refik Polat ve Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Vergili, mesajında, 30 Ağustos 1922 tarihinin Türk ulusunun Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde verdiği bağımsızlık mücadelesinin tarihte eşine az rastlanır bir kahramanlık destanı olduğunu belirtti.

Türk milletinin 30 Ağustos 1922'de elde ettiği zaferin bir benzerini, hain terör örgütü ve destekçilerine karşı 15 Temmuz 2016 tarihinde de gösterdiğini ifade eden Vergili, şunları kaydetti:

"Türkiye doğusundan batısına, kuzeyinden güneyine sahip olduğu birlik ve beraberlik ruhunu her zaman göstermiştir. Türk milletinin tüm imkansızlıklara rağmen milli mücadelesini kazanarak bağımsızlığına sahip çıktığı ve Türkiye Cumhuriyeti'nin temellerinin atıldığı 30 Ağustos zaferi, tarih sayfasındaki yerini, inancın zafere dönüştüğü büyük bir kahramanlık örneği ve bağımsızlık mücadelesi olarak almıştır. Vatanımızın birliği ve milletimizin bağımsızlığı uğruna verilen mücadelenin kazanıldığı bu anlamlı zaferin 94'üncü yıl dönümünde, başta Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, kanlarıyla bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi, rahmet, minnet ve şükranla anıyorum. Bu duygularla saygıdeğer Karabüklü hemşehrilerimizin, aziz Türk milletinin ve kahraman Türk ordusunun tüm mensuplarının 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı kutluyorum."

Rektör Polat

Polat da Mustafa Kemal Atatürk'ün başkomutanlığında ülke topraklarını hiçbir işgalci güce bırakılamayacağını anlatan bu büyük zaferin 94'üncü yıl dönümünü o büyük günde olduğu gibi, aynı güç, inanç ve kararlılıkla karşıladıklarını aktardı.

Bu taarruzun ülke olarak bir milletin birlik ve beraberliğinden, istiklal ve hürriyetinden hiçbir zaman ve koşulda vazgeçmeyeceğini tüm dünyaya gösterdiğini vurgulayan Polat, mesajında, "Cumhuriyetimizin 100'üncü yılına doğru gittiğimiz şu yıllarda milletimizin birliğine, kardeşliğine, bütünlüğüne ve parlak geleceğimize yönelik gerek ülke sınırlarımız içerisinde veya yakınında, gerekse içinde bulunduğumuz coğrafyada çeşitli terör örgütlerinin ve uzantılarının çirkin saldırılarıyla karşı karşıyayız. Şu hiçbir zaman unutmamalıdır ki yapılan her türlü terör hareketi ve girişimleri bizleri yıldırmamakta, aksine bizleri birbirimize daha çok bağlamaktadır. Bu konudaki kararlılığımız Türk milletinin, Türk devletinin bölünmez bütünlüğünü hedef alan her tür oluşum karşısında sürecektir." ifadelerini kullandı.

Necdet Aksoy

Aksoy da Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün başkomutanlık ettiği Büyük Taarruz sayesinde, işgal altındaki vatan topraklarının düşmandan arındırıldığını ve istiklal mücadelesinin hak ettiği büyük zaferle taçlandığını kaydetti.

Aksoy, tarihten silinmek istenen milletin, bilakis tarihe yön vermeye devam edeceğinin en açık mesajlarından biri olan zaferin, milli bellekten asla silinmeyeceğini belirterek, "Bugün hepimize düşen görev, ülkemiz üzerinde oynanan oyunları birlik beraberlik içerisinde bozmak, cumhuriyetimize ve kazanımlarına hassasiyetle sahip çıkmak, ülkemizi uygarlık yarışında en üst sıralara taşımak olmalıdır. Türkiye bugün demokraside, ekonomide, ulaşımda, eğitim ve sağlıkta kat ettiği mesafelerle, adalete, hukuk devleti ilkesine, insan hak ve hürriyetlerine olan bağlılığıyla muasır medeniyetlerin üzerine çıkma hedefine her zamankinden çok daha yakındır." açıklamasında bulundu.

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Rafet Vergili Necdet Aksoy Güncel Haberler

title