Haberler

30 Ağustos Zafer Bayramı'na Doğru

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Sözlü, mesajında, Başkomutanlık Meydan Muharebesi'nde kazanılan destansı zaferle, Türk milletinin esir edilmesinin mümkün olmadığının gösterildiğini belirtti.

30 Ağustos 1922'de, Türk milletine diz çöktürmek isteyenlere karşı büyük bir zafer kazanıldığını anımsatan Sözlü, "Türk Milleti, 'bitti' denilen yerde küllerinden doğmuş ve başı dik, bağımsız yaşama isteğini ete kemiğe büründürmüştür" ifadelerini kullandı.

Büyük ve uzun süren savaşların ardından, tarihe gömülmek istenen Türk milletinin büyük mücadele verdiğini aktaran Sözlü, şunları kaydetti:

"Milli Mücadele için varını yoğunu ortaya koyan Türk milleti, 30 Ağustos 1922'de kazandığı zaferle, Anadolu'yu işgal edip, Türk milletini esareti altına almak isteyen Yunan ordusunu, kesin bir yenilgiye uğratmış ve Anadolu'yu düşman askerinden temizlemiştir. Türk milleti tarih boyunca başı dik, esareti kabul etmeden yaşamış, canı pahasına da olsa ülküsünden değerlerinden, bağımsızlığından vazgeçmeyeceğini dünyaya bir kez daha ilan etmiştir. Zaferin ardından kurulan Türkiye Cumhuriyeti Devleti, gücünü Türk milletinden Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ilke ve inkılaplarından alan, bilimin ışığında gelişmesini sürdüren laik, demokratik, çağdaş bir ülkedir. Türkiye'nin aydınlık geleceğe uzanabilmesi, çağdaş dünyadaki konumunu güçlendirebilmesi, saygınlığını artırabilmesi için, Cumhuriyet kazanımlarına bağlılıkla hareket edilmeli, Cumhuriyetin temel yapısı korunmalıdır."

Kaynak: AA / Yerel

Hüseyin Sözlü Zafer Haftası Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title