Haberler

Vali Topaca: Türk Milleti İçin Onur ve Gurur Günüdür

Güncelleme:

Kocaeli Valisi Ercan Topaca, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Kocaeli Valisi Ercan Topaca, mesajında, tarih sahnesinde görüldüğü andan itibaren bağımsızlığıyla tüm dünyaya örnek olan Türk milletinin, vatanını işgal edenlere karşı verdiği onurlu mücadeleyi zaferle taçlandırdığını belirtti.

Türk milletinin bağımsızlık düşüncesinin ölümsüz bir anıtı olan bu zaferin, milli birlik ve beraberliğin ne kadar büyük ve sarsılmaz olduğunu da ortaya koyduğuna dikkati çeken Topaca, "30 Ağustos, Türk milleti için onur ve gurur günüdür. 30 Ağustos 1922 Zaferi, tarihimizin en önemli dönüm noktalarından biri olmanın yanında, yalnızca bizim değil, tüm mazlum milletlerin hatta tüm insanlığın özgürlüğe, kurtuluşa, başı dik ve onuruyla yaşama kararlılığına yönelişinin ve bu doğrultuda atılmış tarihi bir adımın bayramıdır" ifadesini kullandı.

Topaca, bu zaferin kazanılmasında en büyük etkenin Türk milletinin kendisine olan güveni ve inancı olduğunu vurgulayarak şunları kaydetti:

"Türk milletinin doğuştan taşıdığı kabiliyet ve kudretle şekillenen ruhu, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün kurmuş olduğu Türkiye Cumhuriyeti ile sonsuza kadar yaşayacaktır. Bu millet, asla zalimlere boyun eğmeyecek, gurur dolu geçmişinde olduğu gibi ilelebet bağımsız ve birada yaşayacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bu zaferi bize armağan eden İstiklal mücadelemizin bütün kahramanlarını, ülkemizin ve milletimizin bölünmez bütünlüğü için canlarını seve seve veren tüm aziz şehitlerimizi, kahraman gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum. 30 Ağustos Zafer Bayramı'nızı en içten dileklerimle kutluyorum."

Kaynak: AA / Yerel

Mustafa Kemal Atatürk Zafer Haftası Ercan Topaca Yerel Haberler

title