Haberler

30 Ağustos Zafer Bayramı

30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü, Denizli'de düzenlenen törenle kutlandı.

30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü, Denizli'de düzenlenen törenle kutlandı.

Denizli'deki tören, Atatürk Anıtı'na çelenk bırakılmasıyla başladı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Vali Ahmet Altıparmak, 11. Komando Tugay Komutanı Albay Gültekin Yaralı, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, valilik makamında tebrikleri kabul etti. Altıparmak, Yaralı ve Zolan, daha sonra protokol üyeleri ile Gazi Bulvarındaki tören alanına geçti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın mesajının okunmasından sonra Kurmay Yarbay Fatih Alatepe, günün anlam ve önemini belirten konuşmada, 30 Ağustos'un, Türk ordusunun yüksek gücünün ve kahramanlığının bir eseri, Türk ulusunun özgürlük ve bağımsızlık fikrinin ölümsüz bir anıtı olduğunu kaydetti.

Bu zaferin vatanı ve bağımsızlığı yok edilmek istenen ulusun kadın erkek, genç yaşlı, tüm fertleri ile birlikte sarsılmaz azim ve iradesiyle verdiği yaşam mücadelesinin en büyük göstergesi olduğunu vurgulayan Alatepe, "Bu zafer yüce Türk ulusu ve onun bağrından çıkmış kahraman ordusunun en zor şartlarda bile hiçbir güce boyun eğmeyeceğinin, egemenliği ve özgürlüğü söz konusu olduğunda gücünün ve yeteneğinin hiçbir engeli tanımayacağının eşsiz bir örneğidir." dedi.

Okunan şiirlerin ardından Denizli Büyükşehir Belediyesi halk oyunları ekibi ve mehter takımı gösteri sundu.

Törene, AK Parti Denizli milletvekilleri Sema Ramazanoğlu, Şahin Tin ve Cahit Özkan, CHP Denizli Milletvekili Kazım Arslan ile diğer ilgililer katıldı.

- Çameli

Çameli ilçesinde 30 Ağustos Zafer Bayramı, Çameli Kaymakamı Şeref Albayrak, Garnizon Komutanı Kamil Kuyucu ve Belediye Başkanı Cengiz Arslan tarafından Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenklerin konulmasıyla başladı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı İlçe Garnizon Komutanı Kamil Kuyucu yaptı.

Bu günün, asil Türk milleti ve onun bağrından çıkan kahraman Türk ordusunun en şanlı zaferlerinden biri olan 30 Ağustos Zaferinin 94. yıl dönümü olduğunu belirten Kuyucu, "Bu zafer, Ulu Önder Atatürk'ün önderliğinde, çelikleşmiş bir milli birlik ve beraberlik ruhu içerisinde, dünyanın en güçlü ordularına karşı elde edilen, hürriyet ve bağımsızlık aşkı ile yanan bir milletin sarsılmaz azim ve inancının zaferidir." diye konuştu.

Tören alanında, protokol tarafından kurum amirleri ve vatandaşların bayramının kutlanmasının ardından, Çameli Kaymakamı Şeref Albayrak, kaymakamlık makamında tebrikleri kabul etti.

- Tavas

30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü'nün 94. yıl dönümünde, tüm yurtta olduğu gibi Tavas'ta da kutlama töreni düzenlendi.

Tavas Kaymakamı Osman Varol, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Veysel Aksoy, Tavas Belediye Başkanı Turhan Veli Akyol, daire ve okul müdürlerinin katıldığı 30 Ağustos Zafer Bayramı töreninde Hükümet Konağı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk konuldu.

Varol, Aksoy ve Akyol, saygı duruşunun ve İstiklal Marşı'nın söylenmesinden sonra Hükümet Konağı'nda, tebrikleri kabul etti.

Kaynak: AA / Güncel

Denizli Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title