Haberler

30 Ağustos Zafer Bayramı

30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü dolayısıyla Kahramanmaraş ve ilçelerinde tören düzenlendi.

30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü dolayısıyla Kahramanmaraş ve ilçelerinde tören düzenlendi.

Atatürk Anıtı'na çelenklerin konulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Şeyhadil Mezarlığı'nda şehitlik ziyaretinin ardından Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan, Garnizon Komutan Vekili Albay Bayram Ölçücüoğlu ve Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, valilik makamında kutlamaları kabul etti.

Andırın

30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü, Andırın'da kutlandı.

Andırın Şehit Tacettin Çeribaş Anadolu Lisesi'nde düzenlenen tören, Andırın Kaymakamı Mustafa Maslak, Garnizon Komutanı Jandnarma Üsteğmen Onur Keysan ve Belediye Başkanı Baki Tezcan'ın Atatürk Anıtı'na çelenk koyması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı.

Günün önem ve anlamını belirten konuşmayı yapan Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Fatih Mehmet Akel, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 94'üncü yıl dönümü olduğunu belirterek, bu bayramı haklı bir gurur ve sevinç içinde kutladıklarını söyledi.

Bu zaferin, Türk yurdunun bağrına dayanan hançerin milletçe sökülerek özgürlük ve bağımsızlığımızı yok etmek isteyen düşmanın dize getirilişinin destanı olduğunu vurgulayan Akel, şunları kaydetti:

"30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 94'ncü yıl dönümünü büyük bir onur ve gururla kutladığımız bu mutlu günümüzde Türk ulusunun bugünkü varlığını ve modern Cumhuriyetini, bizlere emanet eden başta Ulu Önder Atatürk ve O'nun kahraman silah arkadaşları olmak üzere, aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, kahraman gazilerimize şükranlarımızı sunuyoruz."

Daha sonra, Kaymakam Maslak, beraberinde Keysan ve Tezcan makamda tebrikleri kabul etti.

Afşin

30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü, Afşin'de kutlandı.

Afşin Hükümet Konağı'nda düzenlenen törende Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu, saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı okundu.

Program, Çoğulhan Jandarma Asayiş Komando Bölük Komutanlığında görevli Jandarma Astsubay Soner Baltacı'nın günün anlam ve önemini ifade eden konuşmayı yapmasının ardından, Afşin Kaymakamı Ali Edip Budan'ın makamında, protokol üyelerinin tebrikleri kabul etmesiyle devam etti.

Kaymakam Budan, "Kurtuluş Savaşımızın 94. yıl dönümü olan 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı gönülden kutlar, bu vatan için canlarını seve seve veren tüm şehitlerimize bir kere daha Yüce Allah' tan rahmet dilerim" dedi.

Büyük Zafer'in 94. yıl dönümünün kutlandığı programa, Afşin Kaymakamı Ali Edip Budan, Garnizon Komutanı Hasan Akdemir, Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, resmi daire amirleri, askeri erkan, emniyet teşkilatı, sivil toplum örgütleri, siyasi parti temsilcileri katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Kahramanmaraş Güncel Haberler

title