Haberler

30 Ağustos Zafer Bayramı

Van, Bitlis, Muş ve Hakkari'de, 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü kutlamaları kapsamında tören düzenlendi.

Van, Bitlis, Muş ve Hakkari'de, 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü kutlamaları kapsamında tören düzenlendi.

Van'daki kutlamalar, valilik bahçesindeki Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törenle başladı.

Törene, Vali İbrahim Taşyapan, Van Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral Arif Çetin, Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Karişit, Van Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Handan Karakoyun,Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, İl Jandarma Komutanı Albay Yüksel Oğuz, İl Emniyet Müdürü Mehmet Suat Ekici, kurum amirleri, askeri erkan ve il emniyet müdürlüğü personeli katıldı.

Atatürk Anıtı'na Valilik, Van Asayiş Kolordu Komutanlığı ve Van Büyükşehir Belediye Başkanlığı çelenkleri konuldu.

Törende daha sonra saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Törenin ardından makamına geçen Vali Taşyapan, burada tebrikleri kabul etti.

Bitlis

Bitlis'teki kutlamalar kapsamında, Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk konuldu.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam eden programda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulisi Akar'ın kutlama mesajları okundu.

Vali Ahmet Çınar'ın makamında tebrikleri kabul etmesinin ardından sona eren törene, İl Jandarma Komutanı Albay Mustafa Gezer, Vali Yardımcısı Hakan Şeker, Bitlis Emniyet Müdürü Fatih Kaya, kurum amirleri ve vatandaşlar katıldı.

Muş

Muş'taki tören valilik bahçesindeki Atatürk Anıtı'na çelenklerin konulmasıyla başladı.

Törende konuşan Vali Seddar Yavuz, ağustos ayının Türk Milleti'nin kaderinin yazıldığı önemli aylardan biri olduğunu söyledi.

Milletin kutlu yürüyüşünü engellemeye çalışan bütün girişim ve kalkışmaların başarısız olduğunu ifade eden Yavuz, terör örgütlerinin amacının İslam dünyasında kaos oluşturmak olduğunu belirtti.

15 Temmuz hareketinin temelinin "Türkiye'yi Suriyeleştirmek" olduğunu anlatan Vali Yavuz, şöyle devam etti:

"O yüzden diyoruz ki ister DAİŞ, ister PKK, ister DHKP-C, ister YPG hiç fark etmiyor. İnsanın canına kast eden, malına kast eden her türlü örgütün karşısındayız. Biz birileri gibi DAİŞ katliam yaptığında üzülen, PKK katliam yaptığında sevinen insanlar değiliz. Bizim için terör örgütlerinin iyisi, kötüsü yoktur. Terör örgütleri, lanetlenmesi gereken alçak yapılardır. Bugün 30 Ağustos vesilesiyle bir kez daha diyoruz ki boşuna denemeyin. Bu topraklara gelirsiniz, geldiğiniz gibi gidersiniz."

Tören, Vali Yavuz'un makamında tebrikleri kabul etmesinin ardından sona erdi.

Hakkari

Hakkari'de de valilik bahçesinde tören düzenlendi.

Atatürk Anıtı'na çelenk konulmasıyla başlayan tören, saygı duruşunda bulunması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam etti.

Tören, Vali Cüneyit Orhan Toprak'ın valilik makamında tebriklerin kabulüyle sona erdi.

Törene, Dağ ve Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Emre Tayanç, Cumhuriyet Başsavcısı Altuğ Kürşat Şahin, Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Yusuf Kaya, Vali Yardımcıları Cüneyt Epcim, Hasan Ongu, Mehmet Emin Taşçı, Bekir Abacı, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ferdi Korkmaz, İl Emniyet Müdürü Resul Holoğlu, kamu kurum ve kuruluş amirleri ve siyasi parti temsilcileri katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Bitlis Muş Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title