Haberler

30 Ağustos Zafer Bayramı

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, "Kurtuluş Savaşı Türk milletinin topyekun bir araya geldiği, erkeğiyle kadınıyla çocuğuyla cephelerde özgürlüğü ve bağımsızlığı için omuz omuza çarpıştığı mücadelenin destanıdır" dedi.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, "Kurtuluş Savaşı Türk milletinin topyekun bir araya geldiği, erkeğiyle kadınıyla çocuğuyla cephelerde özgürlüğü ve bağımsızlığı için omuz omuza çarpıştığı mücadelenin destanıdır" dedi.

Başkan Gürün, mesajında, zaferin Türk milletinin bağımsızlık mücadelesini, birlik ve beraberliğini tüm dünyaya gösterdiğini ifade etti.

Gürün, Kurtuluş Savaşı'nın kazanılmasında büyük önemi olan Büyük Taarruz ve Başkomutanlık Meydan Muharebesi'nin 93. yılında 30 Ağustos Zafer Bayramı'na Türkiye'de yaşanan terör olayları nedeniyle buruk girdiklerini ifade etti.

Ülkenin birlik ve beraberliğe her zamankinden daha fazla ihtiyacı olduğunu kaydeden Gürün, mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Kurtuluş Savaşı Türk milletinin topyekun bir araya geldiği, erkeğiyle kadınıyla çocuğuyla cephelerde özgürlüğü ve bağımsızlığı için omuz omuza çarpıştığı mücadelenin destanıdır. Doğusundan, batısına farklılıklarına rağmen bir araya gelen, vatan toprakları için savaşan Türk milleti 'Yurtta barış, dünyada barış' diyebilecek kadar cesur Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde bütün dünya milletlerine örnek olan bir zafer kazanmıştır. Bu duygu ve düşüncelerle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere bu vatan topraklarında özgür ve bağımsız yaşamamız için canını feda eden bütün şehitlerimizi şükran ve minnetle anıyorum."

Kaynak: AA / Yerel

Mustafa Kemal Atatürk Zafer Haftası Osman Gürün Muğla Yerel Haberler

title