Haberler

Eskişehir Valisi'nden Zafer Bayramı Resepsiyonu

Güncelleme:

Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna ve eşi Pervin Tuna, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 92. yıl dönümü kutlamaları kapsamında resepsiyon verdi.

Vali Tuna ve eşi Pervin Tuna'nın, bir otelde, Muharip Hava Kuvvet ve Hava Füze Savunma Komutanı Orgeneral Abidin Ünal ve eşi Leyla Ünal ile davetlileri kapıda karşıladığı resepsiyona, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Aydın Ünlüce, vali yardımcıları, kaymakamlar, kamu kurum ve kuruluşların üst düzey yetkilileri, askeri erkan, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, iş adamları, şehit aileleri ve gaziler katıldı.

Daha sonra Vali Tuna ile Orgeneral Ünal ve eşleri ile 30 Ağustos Zafer Bayramı anısına yapılan pastayı kesti.

Vali Tuna, bir Zafer Bayramını daha Eskişehirlilerle birlikte kutlamanın sevinci ve heyecanı içerisinde olduğunu ifade ederek, şunları kaydetti:

"Bugün tarihimizde bizim için çok önemli bir yeri olan bir gün. Dolayısıyla öncelikle bizlere bu vatanı emanet eden, kanlarıyla canlarıyla bu toprakları sulayarak bu vatanı bize emanet eden bütün şehitlerimizi, gazilerimizi ve Büyük Önder Atatürk'ü rahmetle minnetle anıyoruz. Çanakkale'den sonra millet olarak Kurtuluş Savaşı'nda önemli mücadele ettik, bedel ödedik. Yaradan, bunun neticesinde bize bağımsızlığı nasip etti. Bu zafer arkasından Türkiye Cumhuriyeti kuruldu. Bu ülkede yaşayan milyonlarca insan olarak, bugün geldiğimiz noktada geçmişteki o acıları, o bedelleri, tarihimizdeki bu sayfaları unutmadan, çocuklarımıza da öğreterek günümüz dünyasında geleceğe sağlam emin adımlarla birlik ve beraberlik içerisinde büyüme azmimizi, çabamızı tekrar yineliyoruz. ve birlik ve beraberliğimizin bozulmaması için çocuklarımıza bu bilincin aşılama gayreti içerisinde olmak gerektiğini de bu vesileyle ifade etmek istiyorum."

Türk Silahlı Kuvvetleri için de çok anlamlı bir gün olduğunu belirten Vali Tuna, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Eskişehir için daha da anlamlı bir seneyi yaşıyoruz. Muharip Hava Kuvvet ve Hava Füze Savunma Komutanlığı'nın Eskişehir'de kurulması ve Abidin Paşamızın 'Orgeneral' rütbesiyle yine aramızda bundan sonra sadece Türkiye'nin batısına değil hem doğusuna hem batısına buradan kumanda etmesi bizim için ayrıca gurur vesilesi. Bu vesileyle onun şahsında tüm Hava Kuvvetleri'mizin de, Türk Silahlı Kuvvetleri'mizi de tebrik ediyorum."

Eşi Pervin Tuna ile masaları tek tek gezen Vali Tuna, davetlilerin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı tebrik ederek, bir süre sohbet etti.

Kaynak: AA / Yerel

Güngör Azim Tuna Abidin Ünal Eskişehir Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

23 Nisan hastaneler tatil mi? 23 Nisan hastaneler açık mı, çalışıyor mu? İzzet Yıldızhan evli mi? İzzet Yıldızhan'ın eşi kim? Cumartesi günü eczaneler açık mı? Eczaneler Cumartesi günü saat kaça kadar açık? 20 Nisan 2024 Eczane çalışma saatleri! Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 20 Nisan dün gece deprem mi oldu? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 20 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Bugün hangi sınav var? Bugün ne sınavı var? 20 Nisan Cumartesi hangi sınav yapılacak? İşte ÖSYM Sınav Takvimi Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
title