Haberler

30 Ağustos Zafer Bayramı

Hatay'ın İskenderun ve Dörtyol ilçelerinde 30 Ağustos Zafer Bayramı törenle kutlandı.

İskenderun'da, Atatürk Anıt Meydanı'nda düzenlenen tören, çelenklerin konulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Kaymakam Hasan Özyiğit, Garnizon Komutanı Piyade Kurmay Albay Hasan Polat  ve İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, halkın bayramını kutladı.

Piyade Kurmay Yüzbaşı Mehmet Atabey, yaptığı konuşmada, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın dönemin en güçlü devletlerine ve onlara hizmet edenlere karşı kazanılan onurlu ve eşsiz bir zafer olduğunu söyledi.

Bu zaferin Türk yurdunun bağrına dayanan hançerin milletçe sökülerek özgürlüğümüzü ve bağımsızlığımızı yok etmek isteyen düşmanın dize getirilişinin destanı olduğunu belirten Atabey şöyle devam etti:

"Bu büyük zaferle Türk ulusu tarih sahnesinde yeniden doğmuş ve cumhuriyetin ilanıyla da bağımsız, çağdaş, demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti olma imkanına kavuşmuştur. 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 92. yıl dönümünü büyük bir onur ve gururla kutladığımız bu mutlu günümüzde Türk varlığının ve modern cumhuriyeti bize emanet eden başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve onun kahraman silah arkadaşları olmak üzere aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, kahraman gazilerimize şükranlarımızı sunuyoruz."

Program, halk oyunları gösterilerinin ardından yapılan geçit töreniyle sona erdi.

Dörtyol

Dörtyol ilçesinde,  İnönü Caddesi'nde düzenlenen tören, Atatürk Anıtı'na çelenklerin konulması, saygı duruşu, İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Kaymakam Recep Soytürk, Garnizon Komutan Vekili Jandarma Binbaşı Gürol Okyar ve Belediye Başkanı Yaşar Toksoy, vatandaşların bayramını kutladı.

Soytürk, daha sonra makamında tebrikleri kabul etti. - Hatay

Kaynak: AA / Yerel

Zafer Haftası İskenderun Dörtyol Yerel Haberler

title