Haberler

30 Ağustos Zafer Bayramı -

Türkiye'nin Arnavutluk ve Kosova'daki büyükelçilikleri tarafından 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü dolayısıyla resepsiyon verildi.

Türkiye'nin Arnavutluk ve Kosova'daki büyükelçilikleri tarafından 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü dolayısıyla resepsiyon verildi.

Tiran Büyükelçisi Hidayet Bayraktar ve Askeri Ataşe Albay Nizamettin Doğar, 30 Ağustos Zaferi'nin 92. yıl dönümü nedeniyle Tiran Büyükelçiliği'nde resepsiyon verdi. Resepsiyona, misyon seflerinin yanı sıra Arnavutluk Genelkurmay Başkanı Jeronin Baze, Yargıtay Başkanı Xhezair Zaganjori, Arnavutluk Başsavcısı Adriatik Llalla, Ulaştırma Bakanı Edmond Haxhinasto, milletvekilleri ve diğer konuklar katıldı. Büyükelçi Bayraktar ve Askeri Ataşe Albay Doğar, resepsiyona katılan konuklara teşekkür etti.

Türkiye'nin Priştine Büyükelçiliği tarafından da 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla resepsiyon verildi. Priştine'deki ''Vila Grmija'' Restoranı'nda verilen resepsiyona, Kosova Güvenlik Bakanı Agim Ceku, Ekonomik Kalkınma Bakanı Fadil İsmaili, Kosova Güvenlik Güçleri Komutanı Korgeneral Kadri Kastrati, eski Kosova Cumhurbaşkanı Fatmir Seydiu, Kosova İslam Birliği Başkanı Naim Trnava, milletvekiller, NATO ve AB bünyesinde ülkede görev yapan askeri birliklerin temsilcileri, diplomatlar ve diğer konuklar katıldı.

İki ülkenin milli marşlarının çalınmasıyla başlayan resepsiyonda konuşan Büyükelçi Songül Ozan, bu önemli milli bayramı Kosovalılarla birlikte kutluyor olmaktan mutluluk duyduklarını belirterek, resepsiyona katılan konuklara teşekkür etti.

Eski Kosova Cumhurbaşkanı Fatmir Sejdiu da AA muhabirine yaptığı açıklamada, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın Türkiye için önemli bir gün olduğunu belirterek, "bu tarihin, modern Türkiye'nin kuruluşu için önemli bir tarih olduğuna" işaret etti.

-Priştine

Kaynak: AA / Güncel

Zafer Haftası Arnavutluk Türkiye Kosova Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title