Haberler

3 Yerleşim Yerine Daha Onay Çıktı

Güncelleme:

İzmir'in Beydağ ilçesinde inşa edilen Küçük Menderes Sulama Barajı Projesi sahasında yer alan arazilerde toplulaştırma çalışmaları sürüyor.

İzmir'in Beydağ ilçesinde inşa edilen Küçük Menderes Sulama Barajı Projesi sahasında yer alan arazilerde toplulaştırma çalışmaları sürüyor. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nca daha önce onaylanan 6 yerleşim yerinin ardından, son olarak Bademli, Pirinççi ve Emirli köylerinin sulama alanında kalan arazilerinin toplulaştırmalarına da onay çıktı.

Şubat ayında sağ sahilde yer alan Kaymakçı ve Çaylı beldeleri ile Türkönü, Kurucuova, Kışla ve Ertuğrul köylerinin toplulaştırma projeleri bakanlıkça onaylanmıştı. Bu kez sol sahilde proje çalışmaları tamamlanan Bademli beldesinin bir kısım arazisi ile Emirli ve Pirinççi köylerinin tarım alanlarının toplulaştırma projeleri de onay aldı. Daha önce onaylanan Türkönü ve Kışla köylerinde üreticilerin yeni arazilerine taşındıkları öğrenilirken, Ertuğrul köyünde de taşınma hazırlıklarının sürdüğü belirtildi.

Çalışmalarla ilgili bilgi veren Küçük Menderes Sulama Birliği Başkanı Özay Kaptan, "Sulama projesinin en önemli ayağı olan arazi toplulaştırmasında projeleri tamamlanan yerler hemen Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın onayına sunuluyor. Yüklenici firma şimdiye dek tamamlanan 9 yer için bakanlıktan onay aldı. Daha önce onaylanan 6 yerleşim yerine ek olarak Bademli, Pirinççi ve Emirli de onaylanmış oldu. Onaylanan bu yeni yerlerde de yeni arazileri belirten kazıkların çakılmasına başlanacak. Kazıkları çakılan Türkönü ve Kışla köylerinde üreticiler yeni yerlerine taşınıyor. Ertuğrul'da da arazilerin hazırlanmasına devam ediyor. Önümüzdeki günlerde Ödemiş ilçe merkezi çevresindeki arazilerin toplulaştırılmasına geçilecek" diye konuştu. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Menderes Bademli Beydağ İzmir Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title