Haberler

3. Yedikuyular Kar Şenliği Yapıldı

Kahramanmaraş'ın 2 bin 300 rakımlı Yedikuyular bölgesinde, merkez Dulkadiroğlu Belediyesince düzenlenen 3. Yedikuyular Kar Şenliği'ne güneşli hava dolayısıyla yoğun katılım oldu.

Leğenler, kar araçları ve poşetlerle alana gelenler, zirveden kayarak eğlencenin tadını çıkardı.

Yoğunluk nedeniyle çarpışmaya bağlı yaralanmaların da yaşandığı şenlikte, bazı kişiler, müzik eşliğinde oyun oynadı.

Dulkadiroğlu Belediyesi tarafından vatandaşlara, sucuk ekmek ikram edildi.

Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili İmran Kılıç, burada yaptığı konuşmada, güzellikleri övmekle bitirilemeyen "istiklal ve istikbal şehri"nin insanları olarak bir arada bulunduklarını belirtti.

Birlik ve beraberliğin önemini vurgulayan Kılıç, "Allah, memleketimize huzur versin. Birliğimizi ve kardeşliğimizi bozmak isteyenlere fırsat vermesin. Rabbim, şehitlerimize rahmet etsin. Gazilerimize acil şifalar ihsan eylesin." dedi.

Bölgede 2 kayak pisti yapılacak

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç da geçen yıl "Türkiye'nin en kurak ili Kahramanmaraş"ta bu sene çok yoğun bir kar yağışı olduğunu dile getirdi. Erkoç, bundan dolayı 2017'de, geçen yıl yaşanan sıkıntıları yaşamayacaklarını söyledi.

Yedikuyular'ın Kahramanmaraş'ın çok önemli bir zenginliği olduğunu kaydeden Erkoç, şunları kaydetti:

"Kahramanmaraş'ın marka değerine çok önemli katkısı olacak bir alan. Biz de büyükşehir olarak göreve gelir gelmez buralarla ilgili bir çalışma başlatmıştık. Buradaki yaklaşık 2 bin 500 dönümlük bir alanı belediyemize kazandırdık. Proje ihalelerini yaptık. Hem yazlık hem de kışlık rekreasyon alanı proje çalışmalarını bitirdik. Nisan ayında burada bir telesiyej ve bir de teleski olmak üzere iki kayak pistinin çalışmasını başlatacağız. Kahramanmaraşımıza şimdiden hayırlı uğurlu olsun. Burada yine binalar olacak. Sadece kışın değil, yazın da kullanılacak alanlar olacak. Burası bölgenin cazibe merkezlerinden biri olacak. Burayı gelecek kışa yetiştirme gayreti içindeyiz."

Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay da 3 yıllık zaman içerisinde Yedikuyular'da yaptıkları etkinlikler sayesinde bölgeyi duymayan ve bilmeyen kimsenin kalmadığını dile getirdi.

Yedikuyular'ın Kahramanmaraş ve bölge insanı için önemli olduğunu belirten Okay, "Biz de burada bu tip organizasyonlar yaparak buranın gündemde kalmasını sağlamaya çalışıyoruz. Artık Kahramanmaraşımızın gündeminde Yedikuyalar var. Bundan sonra bu organizasyonu gelenek halinde devam ettireceğiz." değerlendirmesinde bulundu.

Gaziantep'ten kayak merkezine gelen İrem Polat da festivaldeki eğlenceye katıldıklarını söyledi.

Etkinliğe ilk defa geldiklerini dile getiren Polat, "Eğlendik. İnsanlar da bayağı güzelce eğleniyor. Güzel bir festival olmuş. Devamını istiyoruz. Çarpışma dolayısıyla dudağım da kanadı. Böyle kazalar da oluyor." dedi.

Furkan Tuğrul da Yedikuyular'da festival yapılacağını duyduklarını ve ailesiyle eğlenmeye geldiklerini anlatarak, bu tür etkinliklerin de Kahramanmaraş'a çok yakıştığını kaydetti.

Etkinliğe, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Nursel Reyhanlıoğlu, Dulkadiroğlu Kaymakamı Mehmet Türköz, AK Parti İl Başkanı Ahmet Özdemir, AK Parti Dulkadiroğlu İlçe Başkanı Bilal Debgici, AK Parti Onikişubat İlçe Başkanı Fırat Görgel ve AK Parti Genel Merkez Disiplin Kurulu Üyesi Metin Doğan da katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Fatih Mehmet Erkoç Kahramanmaraş AK Parti Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

29 Mart Cuma Hutbesi yayınlandı! 29 Mart Cuma Hutbesi tam metni! Diyanet 29 Mart Cuma Hutbesi! Survivor kim kazandı? 28 Mart Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Survivor kim elendi? 28 Mart Perşembe Survivor'da kim elendi? İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli?
title