Haberler

3. Üsküdar Kitap Fuarı Açıldı

Üsküdar Belediyesi'nin "İyi ki kitaplar var" sloganıyla hayata geçirdiği Üsküdar Kitap Fuarı, Bağlarbaşı Kültür Merkezi'nde 3. kez okurlara kapılarını açtı.

Üsküdar Belediyesi'nin "İyi ki kitaplar var" sloganıyla hayata geçirdiği Üsküdar Kitap Fuarı, Bağlarbaşı Kültür Merkezi'nde 3. kez okurlara kapılarını açtı.

Fuarın açılışına, Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen ve fuarın onur konuğu "Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülü" sahibi yazar Rasim Özdenören ile davetliler katıldı.

Bakan Avcı, açılıştaki konuşmasına, Üsküdar Belediyesine teşekkür ederek başladı. Türkiye'nin 15 yıldır yerel yönetimlerin kültür ve sanat alanındaki faaliyetleriyle "sessiz bir devrim" yaşadığını vurgulayan Avcı, " Üsküdar Belediyesi, gündemini bile takip etmekte zorlandığımız çok güzel etkinlikler düzenliyor. 3. Kitap Fuarımızın hayırlara vesile olmasını ve bütün yerel yönetimlere örnek olmasını diliyorum." dedi.

Fuarın onur konuğunun Rasim Özdenören olması nedneiyle kendisi için ayrı bir önemi olduğunu söyleyen Avcı, Özdenören'le hukuklarının çok eskiye dayandığını, kendisinin memuriyete Kültür Bakanlığı'nda müşavir olan Rasim Özdenören'in yanında Fethi Gemuhluoğlu'nun tavsiyesiyle başladığını söyledi.

Üsküdar Belediyesi olarak, insanları kitapla, sanatla buluşturmaktan duydukları memnuniyeti belirten Hilmi Türkmen ise "Her kitap bir yolculuk, her yolculuk bir kitaptır. Yolculukların en güzeli kitaba olan yolculuktur. Biz Üsküdar Belediyesi olarak, bu yolculukta biz izimiz olsun diye her yıl kitap fuarı düzenliyoruz. Bu yıl 3'üncüsünü düzenlemenin gururunu yaşıyoruz. 10 -19 Şubat tarihleri arasında devam edecek fuarımıza tüm İstanbulluları davet ediyoruz." diye konuştu.

Kitaba, kültüre ve sanata dair yapılan her şeyin Üsküdar'a çok yakıştığını ifade eden Türkmen, Kur'nı Kerim'in "Oku" emriyle başladığını ve kalemin gücüyle silahın gücünün günümüzde asla kıyaslanamayacağına şahitlik edildiği bir dönemin yaşandığını belirterek, gençlerin kitabın kokusunu ve tadını almasını dilediklerini aktardı.

Yazar Rasim Özdenören ise konuşmasında, "Benim baba ocağım Eyüp'tür ancak Eyüp'ün Anadolu yakasındaki karşılığı Üsküdar'dır. Üsküdar Belesiyesi'nin kültür sanat faaliyetlerini takip etmekte güçlük çekiyoruz. Bugün de kitap fuarındayız. Sadece okumak değil, okumaya anlam verebilmek önemlidir. Okuduklarımıza bir anlam yükleyebiliyor isek işte o zaman okuma yapmış olabiliriz. Herkese keyifli bir fuar dönemi diliyorum." dedi.

Her şeyin bir ayet olduğunu söyleyen Özdenören, "Bu salon, dışarıdaki toprak, karıncalar hepsi bizim nazarımızda bir ayet mesabesinde. Ona bir anlam yükleyebiliyorsak, kendimize bir anlam yükleyebiliyorsak bu gerçek okumadır. Okuma ile yazmak, biri diğerinin karşı yüzüdür. Bu dünyaya bir anlam yüklüyorsak ve bunu yazıya dökebiliyorsak, bu da okumanın kağıda geçirilme halidir." ifadelerini kullandı.

Türkiye Basım Yayın Meslek Birliği Başkanı Tayfur Esen de yayıncılığın, emek, sabır, donanım ve gayret istediğini, her milletin kendine has düşüncelerini öncelikle kendi halkına sunmakla sorumlu olduğunu ve Türkiye'nin nice ölmez metinlerin bayraktarlığını yaptığını, yeni ufuklar açmaya devam edecek metinlerin ortaya çıkmaya devam edeceğine inandığını belirtti.

Esen, "2016 yılı itibariyle 404 milyon kitap bandrolü satıldı. Buna badrol alınmayan çocuk kitaplarını dahil ettiğimizde yaklaşık 600 milyon kitap demektir. Yani kişi başına 7,5 kitap eder. Bu rakam hiç kitap okumayanların yerine okuyanların da olduğunu gösteriyor." ifadelerini kullandı.

Törende Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Kültür ve Turizm Bakanı Prof. Dr. Nabi Avcı'ya geri dönüşümlü malzemelerden yapılmış kitap tutacağı takdim etti.

Bağlarbaşı Kültür ve Kongre Merkezi'nde, 100 yayınevinin katılımıyla 19 Şubat tarihine kadar açık olacak fuarda, 200'ün üzerinde yazarın söyleşi ve imza etkinliği gerçekleşecek.

Ayrıca Üsküdar Belediyesi, fuar alanında #iyikikitapvar hashtagi ile en güzel fotoğraf veya video paylaşımını yapan kitapseverler arasından bir kişiye içerisinde seçkin yazarlara ait 100 adet eserin bulunduğu "Üsküdar Belediyesi Kütüphanesi" hediye edecek.

Kaynak: AA / Güncel

Üsküdar Belediyesi Rasim Özdenören Hilmi Türkmen Bağlarbaşı Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title