Haberler

3'üncü Köprüye İlk Çelik Tabliyeler Yerleştirildi

Güncelleme:

3. köprü ve Kuzey Marmara Otoyolu projesinde, Anadolu yakasında temelden 318 metre, Avrupa yakasında ise 322 metreye ulaşan kulelerin yapımı tamamlandı.

Yapımına 2013 yılında başlanan 3 milyar dolar maliyetli 3. köprü ve Kuzey Marmara Otoyolu projesinde, Anadolu yakasında temelden 318 metre, Avrupa yakasında ise 322 metreye ulaşan kulelerin yapımı tamamlandı. Yavuz Sultan Selim ismi verilecek olan 3. Boğaz köprüsü'nden araçların ve trenlerin geçeceği çelik tabliyelerin ikisi ise deniz yoluyla getirilerek kule altına kadar olan bölüme yerleştirildi. Daha sonra toplam 60 tabliye iki kule arasına uzanacak.



ŞEHİR GİBİ ŞANTİYE

Havadan yapılan çekimlerde 6 bin 500 işçi ile 600 mühendisin görev yaptığı dev projenin şantiyesi ise adeta küçük bir kenti andırıyor. Haftanın 7 günü 24 saat aralıksız sürdürülen çalışmalarda aralarında dozer, greyder, kule vinçlerin de bulunduğu yaklaşık 1000 büyük iş makinası kullanılıyor. Hava şartlarının zaman zaman olumsuz etkilediği çalışmaların 24 saat aralıksız devam ettiği belirtildi.



ÜZERİNDE RAYLI SİSTEM OLAN DÜNYANIN EN UZUN ASMA KÖPRÜSÜ OLACAK

İstanbul'un 3. Köprüsü, 59 metrelik genişliği ile bittiğinde dünyanın en geniş köprüsü unvanını alacak. 8 şerit karayolu 2 şerit demiryolu olarak toplam 10 şeritli köprünün deniz üzerindeki uzunluğu 1408 metre olacak. Köprünün toplam uzunluğu ise 2 bin 164 metre. Köprü bu özelliği ile üzerinde raylı sistem olan dünyanın en uzun asma köprüsü olacak. Avrupa yakasında Garipçe köyündeki kulenin yüksekliği 322, Anadolu yakasında Poyrazköy kesimindeki kulenin yüksekliği ise 318 metreyi bulacak. 3. Köprü, ayak yüksekliği ile de dünyanın en büyüğü olacak. Köprü üzerindeki raylı sistem, Edirne'den İzmit'e kadar yolcu taşıyacak. Marmaray ve İstanbul Metrosu ile entegre edilecek raylı sistemle Atatürk Havalimanı, Sabiha Gökçen Havalimanı ve yapımı süren 3. Havalimanı da birbirine bağlanacak. Kuzey Marmara Otoyolu ve 3. Boğaz Köprüsü, "Yap, işlet, devret' modeliyle gerçekleştirilecek. 3 milyar dolar yatırım bedeline sahip projenin yapım dahil işletmesi, 10 yıl 2 ay 20 günlük süre ile IC İçtaş – Astaldi JV tarafından yapılacak ve bu süre sonunda Ulaştırma Bakanlığı'na devir edilecek.

BUGÜNE KADAR NELER YAPILDI?

Karayolları Genel Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, Kuzey Marmara (3.Boğaz Köprüsü Dahil) Otoyolu Projesi, Odayeri - Paşaköy Kesim işi kapsamında sürdürülen çalışmalarda bugüne kadar gerçekleştirilen güzergah açılması ve harita alımı işleri kapsamında, toprak işlerinde 49,1 milyon m3 kazı (Gerçekleşme % 72), 21,5 milyon m3 dolgu (Gerçekleşme % 53) çalışması yapıldı. 102 adet menfez, 6 adet altgeçit ve 1 adet üstgeçit tamamlandı. 31 viyadük, 20 altgeçit, 29 üstgeçit ve 35 menfezde betonarme imalatlar yapılıyor. Ayrıca Riva ve Çamlık tünellerinde çalışmalar sürdürülüyor. Riva giriş ve çıkış ile Çamlık çıkış portalleri tamamlandı, tünel imalatları çeşitli aşamalarda devam ediyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Yavuz Sultan Selim Riva Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli? Ali Konak kimdir? AK Parti Konya- Yunak Belediye Başkan adayı Ali Konak kaç yaşında, nereli? Serdar Köksal kimdir? Zafer Partisi Erzurum Tortum Belediye Başkan Adayı Serdar Köksal kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (34)

sahin:

bu köprüyü istemıyenler eğer üstün geçerlerse yazıklar olsun onlara nankör olmamak gerekır bence

36
2
yanıtYanıtla
İyi polis...Mobil-IOS:

Doğa katliamı... Ne paralar dönüyor ortada bir bilseniz... Garipleri de yol yaptık diye kandırıyorlar... O köprünün maliyeti ile 500 tane fabrika kurulup 250000 kişiye iş imkanı sağlanırdı... Yazık vatana... Osmanlı gibi borç batağına sürükleniyoruz ülke olarak...

9
23
yanıtYanıtla
kadir çelikmobilWeb@haberler.com:

Yapanlardan Allah razi olsun

29
2
yanıtYanıtla
turan alpmobilWeb@haberler.com:

Turkiyeye yakışır

27
3
yanıtYanıtla
serdarmobilWeb@haberler.com:

2 kopruyu yapildinda protosto edilip kulanmiyolardi sadece kamyonlar geciyodu ozali idama getirceklerdi ne gerek var diye ama gunumuzde 2 bile yetmedi gelecege gorup cene degil hizmet yapan herkesten allah razi olsun

25
3
yanıtYanıtla
Halka hizmet Hakka hizmet:

Maşallah, Allah kazasız belasız bitirilmesini ve insanların hizmetine vakıf olmasını nasip etsin, diğer porjelerinde inşallah. Durmak yok yola devam. . . Allah, güç kuvvet versin millete hizmet edenlere . . . .

27
1
yanıtYanıtla
Ali bomba aliMobil-IOS:

Nankörler geçmesin .

21
5
yanıtYanıtla
Oğuz HanmobilWeb@haberler.com:

Akp li degilim ama yigidi oldurun hakkini yemeyin.

23
3
yanıtYanıtla
beyazıtlımobilWeb@haberler.com:

İNLERİNE GİRİCEZ İNLERİNE SEN ÇOK YAŞA OSMANLI UZUN ADAM yarası olan gocunurmuş milletin yarası var konuşuyo...

13
13
yanıtYanıtla
Gece kusu:

Istanbulun AK CIGERI olmus KARA CIGER. Koskoca sehrin bütün kirliliklerini temizleyen güzelim Ormani talan etmisler cikarci yesil katilleri. Bunun bedelini bütün Istanbullar er yada gec ödiyecekler göreceksiniz.

6
18
yanıtYanıtla
Tüm 34 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title