Haberler

3. Uluslararası Teknoloji Bağımlılığı Kongresinde Bilecik Temsil Edildi

Bilecik, 3. Uluslararası Teknoloji Bağımlılığı Kongresinde temsil edildi.

Bilecik, 3. Uluslararası Teknoloji Bağımlılığı Kongresinde temsil edildi.

Milli Eğitim Bakanlığı ile Kültür Toplum ve Aile Derneği (KÜLT) öncülüğünde ilki 2012 ve 2013 yıllarında gerçekleştirilen Uluslararası Teknoloji Bağımlılığı Kongresi, bu yıl Yeşilay'ın ev sahipliğinde düzenlendi. Patolojik internet kullanımı, video oyunu bağımlılığı, cep telefonu bağımlılığı, siber zorbalık ve siber güvenlik, sosyal medya, teknolojinin güvenli kullanımı, duruş bozuklukları ve daha birçok konunun ele alındığı kongrede, eş zamanlı konferans ve panellerde, yurtiçi ve yurt dışındaki araştırmacı ve akademisyenleri bir araya geldi. Kongrede, ayrıca öğretmenlere, doktorlara, psikologlara, psikiyatrlara, akademisyenlere, araştırmacılara ve sosyal hizmet çalışanlarına birçok farklı başlıkta yeni perspektifler sunuldu.

"KONGREDE BİLECİK TARAFINDAN; AKILLIYIM ÇÜNKÜ TEKNOLOJİ BAĞIMLISI DEĞİLİM PROJESİ İLE BU KAPSAMDA YAPILAN FAALİYETLER ANLATILDI"

Bilecik Belediyesi Strateji Geliştirme Müdürü Hülya Eçen Çalışkan, gerçekleştirilen kongre hakkında yaptığı açıklamada, Bilecik Belediyesi olarak, uluslararası çapta düzenlenen organizasyonda Bilecik'i en iyi şekilde temsil ettiklerini belirtti. İstanbul'da düzenlenen ve bin 200'ü aşkın katılımcının bulunduğu 3. Uluslararası Teknoloji Bağımlılığı Kongresi'ne katılımın herkese açık ve ücretsiz olduğunu dile getiren Çalışkan şunları söyledi:

"Bilecik Belediyesi Strateji Geliştirme Müdürlüğü olarak 'Akıllıyım Çünkü Teknoloji Bağımlısı Değilim' projemiz ile başlatmış olduğumuz araştırma çalışmalarını "Çocuklarda ve Gençlerde Teknoloji Bağımlılığı Etkisinin Elimine Edilmesi " araştırma yazımız ile 3. Uluslararası Teknoloji Bağımlılığı Kongresine sunmuş olduğumuz tebliğ kabul edildi ve aynı yazı başlığı ve "Bilişim Çağının Dahi Çocukları" konuşma başlığı ile katılımcılara bilgi sunduk. Bu çalışmanın temel amacı, bağımlılıkla mücadelede eğitsel materyallerin önemini vurgulamak ve Türkiye Bağımlılıkla Mücadele (TBM) kapsamında geliştirilen etkinlik tabanlı interaktif eğitsel materyalleri anlatmaktır. Bilişim Çağının Dahi Çocukları anne karnında teknolojiyi hissetmekte ve daha dünyaya gözlerini ilk açtıkları andan itibaren teknolojinin zararlarına maruz kalmaktadırlar. Kundaktaki bebeğe uzatılan cep telefonu ile "bak baban konuşuyor" gibi diyerek yapılan eylemler ve yine henüz 6 aylık bebeklere mama yedirmek için cep telefonundan ve/veya tabletten çizgi film izlettirilerek durumdan fayda çıkarmaya çalışan ebeveynleri etrafımızda görmemek neredeyse imkansızdır. Ana kucağında başlayan teknoloji bağımlılık dürtüleri çocuklarda kalıcı davranış değişikliklerine yol açmakta ve ne yazık ki bağımlılık kazanmış nesiller yetişmektedir. Bilişim çağının çocuklarını teknolojinin ve bağımlılık türlerinin etkilerinden korumak ve bu dezavantajı avantaja dönüştürerek Dahi Çocuklar yetiştirmek amacıyla Türkiye Bağımlılıkla Mücadele Eğitim Programı (TBM) kapsamında, hedef gruba madde,sigara-tütün,alkol, kumar ve çağımızın bağımlılık unsuru teknoloji bağımlılığı detayında, farkındalık ve bilinç oluşturarak önleyici faaliyetler yapılması amaçlanmıştır. Akıllıyım Çünkü Teknoloji Bağımlısı Değilim projesi kapsamında gözlemler ve uygulama faaliyetleri gerçekleştirilmiştir."

"KONGREDE DÜNYACA ÜNLÜ KATILIMCILAR"

İlki 2012 yılında düzenlenen I. Uluslararası Teknoloji Bağımlılığı Kongresi'ne Prof. Dr. Susan Greenfield, Prof. Dr. Mark Griffiths, Dr. David Greenfield, Dr. Aric Sigman ve Dr. Chien Chou'nun yanı sıra Prof. Dr. Kültegin Ögel, Prof. Dr. Kemal Sayar ve Prof. Dr. Kürşat Çağıltay gibi isimler katılırken; 2013 yılında düzenlenen 2. Uluslararası Teknoloji Bağımlılığı Kongresi'ne ise Prof. Dr. Gary Small, Prof. Dr. Alexander Voiskounsky, Dr. Michael Rich,  Prof. Dr. Mark Bauerlein, Dr. Tao Ran, Dr. Cherly Olson, Prof. Dr. İlhan Yargıç gibi bu alanda çalışma yapan önemli isimler iştirak etti.

3. Uluslararası Teknoloji Bağımlılığı kongresi konuşmacıları arasında ise Prof. Mark Griffiths, Gary Wilson, Dr. Kenneth Woog, Mary Sharpe, Dr. Michael Rich, Darryl Mead, Young Yim Doh gibi alanında uzman birçok isim yer aldı. - BİLECİK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Türkiye Bilecik Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Galatasaray'ın Adana Demirspor kamp kadrosu! Kadroda kimler var?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title