Haberler

3. Uluslararası Deprem Gerçeği ve Kentleşme Çalıştayı'na Doğru

Kocaeli Büyükşehir Belediyesince 8-10 Kasım tarihlerinde "3. Uluslararası Deprem Gerçeği ve Kentleşme Çalıştayı" düzenlenecek.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesince 8-10 Kasım tarihlerinde "3. Uluslararası Deprem Gerçeği ve Kentleşme Çalıştayı" düzenlenecek.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, bu yıl uluslararası hale getirilen çalıştaya yurt dışı ve yurt içinden çeşitli akademisyenler ile uzmanların katılacağı belirtildi.

İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığınca organize edilen çalıştayın, 8-10 Kasım tarihlerinde Kocaeli Ticaret Odasının meclis salonunda gerçekleştirileceği aktarılan açıklamada, ulusal ve uluslararası çalıştayların bölgedeki deprem tehlikesi ile riskine yönelik çeşitli projelerin gündeme gelmesini sağlamak, kamuoyunda depreme karşı farkındalığı arttırmak amacını taşıdığı vurgulandı.

Açıklamada, bu yılki çalıştayda Türkiye'de ve dünyada bu alanda en son teknolojik çalışmaların ele alınacağına işaret edilerek, önceki çalıştaylara ait hazırlanan dergi, makale ve çalışmaların da yayımlanacağı bildirildi.

Geçen yıl düzenlenen çalıştayda Kocaeli'de büyük boyutta deprem yaşanıp yaşanmayacağı konusunun değerlendirildiği belirtilerek, çalıştayda olası İstanbul depreminin Kocaeli'ne etkileri gibi konuların yanında afetlerin hukuki boyutu ve insanlar üzerinde yarattığı travmaların ruhsal boyutunun da ele alındığı ifade edildi.

Kaynak: AA / Güncel

Ekonomi Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title