Haberler

3. Tur Dünya Sepsis Günü Farkındalık Eğitimleri Verildi

Güncelleme:

Sağlık Bakanlığı İzmir Kuzey Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği'ne bağlı 8 hastanede farklı tarihlerde ''3. Tur Dünya Sepsis Günü Farkındalık Eğitimi'' düzenlendi.

Bilindiği üzere her yıl Eylül ayının on üçüncü günü tüm dünyada ''Dünya Sepsis Günü'' olarak ilan edilmiş ve ''Global Sepsis Alliance'' yapılanması altında sepsis mortalite oranınınca %20 oranında azaltılması hedeflenmektedir.

Sağlık çalışanlarının farkındalığını artırmak suretiyle dünyanın en sık, en mortalitesi yüksek ve tedavisi en pahalı hastalığı olan sepsiste daha iyi sonuçlara ulaşılması, mortalitenin azaltılması amacıyla Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu ve Türk Yoğun Bakım Derneği işbirliği ile sağlık kurumlarında ''3. Tur Dünya Sepsis Günü Farkındalık Eğitimleri'' düzenlenmesi planlanmıştır ve bu kapsamda 08.12.2014 – 17.12.2014 tarihleri arasında;
İzmir Bornova Türkan Özilhan Devlet Hastanesi'nde Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof.Dr. Mehmet Uyar,
İzmir Buca Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nde İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof.Dr. Mehmet Kızılkaya,
İzmir Buca Seyfi Demirsoy Devlet Hastanesi'nde Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof.Dr. Kubilay Demirbağ,
İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde Yrd.Doç.Dr. Nimet Şenoğlu,
İzmir Alsancak Nevvar Salih İşgören Devlet Hastanesi'nde Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof.Dr. Uğur Koca,
İzmir Karşıyaka Devlet Hastanesi'nde İzmir Üniversitesi Tıp Fakültesi Prof.Dr. Tayfun Adanır,
İzmir Menemen Devlet Hastanesi'nde Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Doç.Dr. İlkin Çankayalı ve
İzmir Bergama Dr.Faruk İlker Devlet Hastanesi'nde Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Uzm.Dr. Canan Bor tarafından sepsis günü hakkında eğitimler verilerek farkındalık yaratılmıştır.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Ege Üniversitesi Türkiye Eylül Buca Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 25 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Ziraat Türkiye Kupası ikinci maçlar ne zaman? ZTK rövanş maçları ne zaman oynanacak?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title