Haberler

3. Tarım Bölgesi Çalıştayı"

Tekirdağ Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Sarıkoca: "Bölgesel çalıştaylar sonucunda ulusal bilgi deposu oluşturulacak"

Tekirdağ'da, "3. Tarım Bölgesi Çalıştayı" düzenlendi.

Tekirdağ Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Zekeriya Sarıkoca, bir otelde düzenlenen çalıştayın açılışında, dünya genelinde "aile çiftçiliği" konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla BM Gıda ve Tarım Örgütünün (FAO) önerisi üzerine 2014 yılının, "Uluslararası Aile Çiftçiliği Yılı" ilan edildiğini anımsattı.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının, bu kapsamda, Türkiye genelinde tarım bölgeleri dikkate alınarak 9 koordinatör il belirlendiğini ve Tekirdağ'ın da bunlardan biri olduğunu belirten Sarıkoca, "Marmara Bölgesi'ndeki Edirne, Kırklareli, İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Düzce, Yalova ve Bursa illerini kapsayan 9 ilimizden katılımcılar buraya geldiler. Bizler de burada bir günlük çalıştaya koordinatörlük ve ev sahipliği yapacağız" diye konuştu.

Sarıkoca, çalıştayda aile çiftçiliğiyle ilgili konuların ele alınacağını vurguladı. Bölgesel çalıştaylar sonucunda bakanlık tarafından eylem planı oluşturulacağını belirten Sarıkoca, şöyle konuştu:

"Gerçekleştirdiğimiz çalıştay sonunda bir çalıştay bildirgesi hazırlanacak ve bu bildirge Ankara'ya gönderilecek. Bölgesel çalıştaylar sonucunda ulusal bilgi deposu oluşturulacak ve Ankara'da, ulusal düzeyde kapanış çalıştayı düzenlenerek, sürdürülebilir aile çiftçiliğine yönelik genel değerlendirme ve bakanlık stratejisi önceliklerine göre eylem planı oluşturulacak."

Çalıştayda, Dr. Melik Aytaç, "2014 Uluslararası Aile Çiftçiliği Yılı ve Önemi" konulu sunum gerçekleştirdi. - Tekirdağ

Kaynak: AA / Yerel

Zekeriya Sarıkoca Tekirdağ Marmara Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title