Haberler

3 Takımdan Sürpriz Talep: "Küme Düşme Kaldırılsın"

Bu sezon Spor Toto Süper Lig'den düşen Kayseri Erciyesspor, Kardemir Karabükspor ve Balıkesirspor, Türkiye Futbol Federasyonu'ndan (TFF) küme düşmenin kaldırılmasını istedi.

Kardemir Karabükspor Kulübü Başkanı Mustafa Yolbulan, Kayseri Erciyesspor Başkanı Ziya Eren ve Balıkesirspor Kulübü Başkanı Tuna Aktürk, ortaklaşa bir yazılı açıklama yaparak, Spor Toto Süper Lig'de bu sezon küme düşmenin kaldırılmasını istediler. Açıklamada, şu ifadeler kullanıldı:

"Başkanlığınız ile Türkiye Süper Lig Profesyonel Kulüpleri Vakfı (Kulüpler Birliği) arasında bugün imzalanan İyi Niyet Protokülü'nden memnuniyet ile haberdar olduk.

TFF'nin mevcut yasal düzenlemeye göre elde ettiği gelirin önemli bir kısmından kulüpler lehine feragat etmesini öngören protokol neticesinde bu önemli nokta dışında müsabakaların yayın haklarına ilişkin ihalenin Kulüpler Birliği tarafından yapılacağının da öngörüldüğü anlaşılmaktadır.

Kulüpler Birliği başkanımız Sayın Göksel Gümüşdağ'ın tören sonrası yaptıkları açıklamada belirttikleri "…Süper Lig AŞ projesi, dünyadaki örneklerinden de anlaşılabileceği gibi birçok açıdan Türk futboluna kazandıracağı şeyler vardır." ifadelerine de yürekten katılıyoruz. Gerçekten, özellikle Premier Lig bu alanda en başarılı örnek olarak dikkati çekmektedir. Bilindiği üzere Süper Lig'den bir alt lige düşen kulüplerimiz gelirlerinin yüzde doksanını kaybetmektedir. Her sene Süper Lig koşullarına göre bütçe yapan üç kulübümüz baş edilemez finansal problemlerle bir alt kümeye inmektedir. Bu durum neticesi o ligde de tutunmak imkansız olmakta ve Orduspor örneğinde de üzülerek gördüğümüz gibi bir alt kümede de tutunamamaktadır.

İlk somut adımı tarafınızdan bugün atılan Süper Lig AŞ'nin, en iyi örnek olan Premier Lig ve buna ek olarak başarısı tartışmasız Almanya Birinci Ligi (Bundes Liga) gibi bu durumda olan kulüpleri de düşüneceğinden ve anılan iki örnekte olduğu gibi her sezon bir alt lige inen kulüpleri yukarıda arz edilen akıbetten koruma amacı bir süre daha yayın gelirinden desteklemeyi öngöreceğinden şüphe yoktur. "Paraşüt ödemesi" olarak anılan bu sistem hiç şüphesiz her yıl üçü bu paraşüte ihtiyaç duyacak Süper Lig AŞ kulüpleri tarafından benimsenecektir. Yayın haklarının pazarlanması ve gelirin pay edilmesi sistemimizde bu tür bir önlemin olmaması son derece istenmeyen neticelere sebep olmuş bir eksikliktir ve ilk olarak ele alınması gereken konudur.

Bildiğiniz üzere, mevcut yasal durum karşısında TFF payının değiştirilmesi ve ihale etme hakkının Kulüpler Birliği veya Süper Lig AŞ'ye verilmesi mevzuat değişikliği gerektirirken "paraşüt ödemesi" dağıtıma ilişkin olduğundan ivedilikle ele alınabilir ve yasa değişikliği olmadan hayata geçirilebilir.

Yakın gelecekte hayata geçecek bu düzenlemeden önce, gerekli bir düzenlemenin gözden kaçırıldığı dönemin son mağdurları olmak istemiyoruz.

Bu noktada başarılı liglerin, en başta en iyi örnek olan Premier Lig, La Liga gibi liglerin de 20 takımdan oluştuğunun altını çizmek istiyoruz.

Sonuç olarak, henüz tescil edilmemiş bu sezonda Süper Ligden hiçbir takımın bir alt lige indirilmemesine, başlatılan olumlu çaba meyvelerini verdikten ve özellikle alt lige inen kulüplerin olağanüstü gelir kayıplarından dolayı maruz kaldıkları koşullar hafifletildikten sonra 2015-2016 sezonu sonunda dört kulübün bir alt lige indirilmesine karar verilmesini talep ediyoruz.

Yukarıda sunulan sebepler yanında, Türk futbolunun son yıllarda içinden geçmekte olduğu olağan üstü koşullar, kulüplerimizin hemen tamamının içinde bulunduğu ekonomik sıkıntılar, futbolumuza ilginin son derece azalmış olması, Kayseri Erciyesspor, Karabükspor ve Balıkesirspor Kulüplerinin bir alt lige inmesinin üç şehrimde var olan futbol ilgisini de son derece önemsiz etkileyeceği de dikkate alındığında talebimizin sadece üç kulübümüzde değil Türk futboluna katkı sağlayacağı aşikardır." - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Kayseri Erciyesspor Balıkesirspor Spor Haberler

Bakmadan Geçme

Jasmine bebek toplatılıyor mu, Jasmine bebek nedir? 29 Mart Cuma Hutbesi yayınlandı! 29 Mart Cuma Hutbesi tam metni! Diyanet 29 Mart Cuma Hutbesi! Survivor kim kazandı? 28 Mart Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Survivor kim elendi? 28 Mart Perşembe Survivor'da kim elendi? İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title