Haberler

3 Semavi Dinin Temsilcileri Beşiktaş'ta İftarda Buluştu

Beşiktaş Barbaros Meydanı’nda kurulan iftar çadırında, 3 semavi dinin temsilcileri ile binlerce vatandaş hep birlikte iftar yemeği yedi.

Beşiktaş Barbaros Meydanı'nda kurulan iftar çadırında, 3 semavi dinin temsilcileri ile binlerce vatandaş hep birlikte iftar yemeği yedi.

Beşiktaş Belediyesi'nin ve hayırsever işadamlarının katkılarıyla birlikte oluşturulan iftar çadırları geçen yıl olduğu gibi bu yıl da Beşiktaş'ta çeşitli noktalarda vatandaşlarla buluşturuldu. Beşiktaş Barbaros Meydanı, Ortaköy Meydanı, Abbasağa Parkı ve mahallelerde kurulan iftar çadırlarına vatandaşlar ilk günden adeta akın ediyor ve hep birlikte iftar yapıyorlar. Beşiktaş Belediyesi'nin katkılarıyla hazırlanan iftar organizasyonunda ayrıca misafirlere tasavvuf müziği dinletisi ve tiyatro gösterisi yapılıyor.

Beşiktaş Belediyesi'nin bu anlamlı organizasyonunda çok sayıda önemli misafir de yerlerini aldı. Ayrıca 3 semavi dinin temsilcileri de Barbaros Meydanı'nda kurulan çadırdaki iftarda Beşiktaş Belediyesi Başkanı Av. Murat Hazinedar'ın davetiyle vatandaşlarla birlikte iftar yemeği yedi. İftar yemeğine Türk Musevi Cemaati Başkanı İshak İbrahimzadeh, Türk Musevi Cemaati Başkan Vekili Moris Levi, Türk Musevi Cemaati Genel Koordinatörü Deniz Saporta, Hahambaşılık Bet Din Kurulu üyesi Rav İsak Alaluf, Türk Musevi Cemaati Onursal Başkanı Bensiyon Pinto, Ortaköy Etz-Ahayim Sinagogu Vakıf Başkanı Alber Elvaşvili, O Ortaköy Etz-Ahayim Sinagogu Vakıf Yöneticisi Moris Benezra, Korepiskopos Yusuf Sağ, Rum Ortodoks Patrği'ne vekaleten Metropolit Germanos Eminansları, Türkiye Ermenileri Patrik Genel Vekili Başpiskopos Aram Ateşyan, İlahiyatçı Prof. Dr. İhsan Atasoy katıldı.

İftar yemeğinin ardından bir konuşma yapan Beşiktaş Belediyesi Başkanı Sn. Av. Murat Hazinedar, tüm katılanlara teşekkür ederek, herkesin Ramazan aynı tebrik etti. Hazinedar, "Bu sofralarda bizleri yalnız bırakmadığınız için sizlere teşekkür ederim. Hayır yapanları hayırla anınki hayırları alsın diyor bizim inancımız. Bu vesile ile bize bu akşamın hazırlanmasına yardımcı olan herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Başkan Hazinedar'dan sonra bir konuşma yapan Hahambaşılık Bet Din Kurulu üyesi Rav İsak Alaluf, "Bu güzel Ramazan akşamında, bu güzel İstanbul akşamında bizleri de davet ettiğiniz için teşekkür ediyorum. Her dinde olan oruç insanın kendi kendisiyle baş başa kalabilmeyi kendimizi dinlemeyi karşımızdakini doğru yargılamayı ve karşımızdakini doğru anlamayı öğrenmeği gerektirir. İşte bu gece bunu anlayan değerli insanlarla birlikteyiz. Sözlerimi Büyük Önder Atatürk'ün bir sözüyle son veriyorum. 'Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır" diye konuştu.

Türkiye Ermenileri Patrik Genel Vekili Başpiskopos Aram Ateşyan da, "Ramazan Bayramı öncesi tutulan bu oruçla masaya koyulan Tanrı bereketini paylaşıyoruz. 3 dinde de bayram öncesi oruç var. Ancak çoğumuz orucu yanlış anlıyoruz. Sizce 13-14 saat aç kalıp sonra tıka basa yemek midir? Oruç, insanların ağzına kelepçe vurmak demektir. Oruç karşındakine daha saygılı davranmak demektir, oruç insanların birbirine kenetlenip Tanrı'ya doğru yükselmesi demektir" dedi.

Beşiktaş Belediyesi'nin hazırladığı iftar çadırlarında her gün binlerce vatandaş iftar yapıyor. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği iftar sofralarında gencinden yaşlısına binlerce vatandaş Ramazan boyunca Beşiktaş Belediyesi tarafından ağırlanacak. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Beşiktaş Belediyesi Barbaros Meydanı Murat Hazinedar İstanbul Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title