Haberler

3. Sarıkamış Off-road Oyunlarıda Kaşar Peynirli Ödül

Kars'ın Sarıkamış ilçesinde, 'Krsital Kar festivali' kapsamında iki gündür devam eden '3'ncü Sarıkamış Off-Road Oyunları' bugün yapılan genel klasman yarışlarıyla tamamlandı.

Kars'ın Sarıkamış ilçesinde, 'Krsital Kar festivali' kapsamında iki gündür devam eden '3'ncü Sarıkamış Off-Road Oyunları' bugün yapılan genel klasman yarışlarıyla tamamlandı. Dereceye girenlere ödül olarak kupa ve madalyaların yanında Kars kaşarı da verildi.

Kars Valiliği, Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü ve Sarıkamış Kaymakamlığı ile Sarıkamış Belediyesi tarafından Cıbıltepe Kayak merkezindeki oteller bölgesinde düzenlenen etkinliklerde, Kars Eksi 36 Off-Road Kulübü ev sahipliği ile gerçekleştirilen genel klasman yarışmaları kıyasıya mücadelelere sahne oldu. Türkiye genelinden 14 off-road kulübü ile İran'dan gelen offroadçularla birlikte toplam 150 yarışmacının katıldığı yarışlar zorlu parkurlarda gerçekleşti. Zaman zaman meydana gelen kazaların ilginç görüntüler oluşturduğu yarışmalarda kafasını aracın üst kaputuna çarpan yarışmacı alandaki 112 Sağlık Ambulansına alınarak tedavisi yapıldı.

Kaymakam Muhammed Gürbüz'ün de parkurda yarıştığı etkinlikte zorlu etapları geçmek hiç de kolay olmadı. Kaymakam Gürbüz'ün kullandığı araç zaman zaman kara saplandı. Çevre il ve ilçelerden gelen offroad tutkunları ise 3 saat boyunca yarışmacılara alkışlarla destek verdiler. Vatandaşlar soğuk hava nedeniyle yakılan ateş etrafında ısındılar. Vali Günay Özdemir'in de izlediği yarışmalarda offroadcıların aralarındaki dayanışma ise sporun ruhunu gözler önüne serdi. Kimi kendi araçlarındaki çamurlu yol lastiklerini diğer araçların kışlık lastikleriyle değişerek yarışa katılırken kimileri de kara saplanan araçları halatlarla kurtardılar.

Yarışmalar sonucunda, Şavşat Ofroad kulübünden Murat Çakal, Oğuz Yılmaz birinci, İran Ofroad kulübünden Asker Zeynel, Said Niken ikinci, Murgul Ofroad kulübünden Cengiz Seri, Olgun Yılmaz üçüncülüğü etti. Dereceye giren yarışmacılara düzenlenen törenle protokol tarafından kupaları verildi. Kupa ve madalyaların yanında dereceye girenlere birer adet de Kars kaşarı hediye edildi. Yarışmacılar kaşarları havaya kaldırarak basın mensuplarına poz verdiler.

Düzenlenen ödül törünine Vali Günay Özdemir, Sarıkamış Kaymakamı Muhammed Gürbüz, Belediye Başkanı Göksal Toksoy (AKP), Kars Kültür Turizm Müdürü Hakan Doğanay, ofroad kulüp üyeleriyle çok sayıda vatandaş katıldı.

Etkinlikler havi fişek gösterisiyle sona erdi. - Kars

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Muhammed Gürbüz Sarıkamış İran Kars Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title