Haberler

3 Saatlik Milyonere Milli Piyango'dan Yalanlama

Güncelleme:

Milli Piyango Genel Müdürlüğü bir vatandaşın büyük ikramiye çıkan biletinin numarasının değiştirildiği iddiasına yanıt verdi.

Milli Piyango Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamada, bazı basın yayın organlarında 31 Aralık 2014 tarihli piyango bileti çekilişiyle ilgili, "Müthiş iddia 500 bin TL çıktı, 3 saat sonra değiştirildi", "Üç saat zengin oldum, sonrasında gariban" ve benzeri başlıklı haberlerin yer aldığı kaydedildi. Söz konusu haberlerde, Bursa'da Musa Akça adlı vatandaşın, internet sitesinden yaptığı sorgulamada yılbaşı özel çekilişinde kendisine 500 bin lira ikramiye çıktığını gördüğünü, 3 saat sonra yaptığı ikinci sorgulamada bilet numarasının başka bir numarayla değiştirildiğini iddia ettiği ve Akça'nın Milli Piyango İdaresi hakkında dava açmaya hazırlandığının ifade edildiğini belirtilen açıklamada, şu bilgilere yer verildi:

ÇEKİLİŞ NOTER HUZURUNDA TUTANAĞA GEÇİRİLDİ

"Milli Piyango İdaresi Genel Müdürlüğünün Kuruluş ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararnamenin 14. maddesi ve Milli Piyango İdaresi Genel Müdürlüğü Bilet Satış, Çekiliş ve İkramiye Yönetmeliği hükmü uyarınca çekilişler yapılmakta olup çekiliş tarihi, yeri, başlama ve bitiş saati, seyri, ikramiye kazanan numaralar ile çekilişe dair diğer hususlar, çekiliş heyeti tarafından düzenlenip imzalanan ve noterce onaylanan çekiliş tutanağında belirtilir. Ayrıca çekilişler kamuoyuna açık olarak noter huzurunda yapılmakta ve kamerayla kayıt altına alınmaktadır.

"LİSTEDE DEĞİŞİKLİK YAPILMADI

Piyango oyununa ait çekilişlerde ikramiye kazanan numaralar, çekilişi takiben, İdarenin internet sitesinde yayınlanmakta, ayrıca satış merkezlerine, basın ve yayın kuruluşlarına ve sanal ortam bayilerine de uygun iletişim araçlarıyla duyurulmakta, birçok yazılı basın ikramiye sonuçlarını kamuoyuyla paylaşmaktadır. Çekiliş sonuçlarının yer aldığı ikramiye listeleri çekilişi takiben bastırılarak, en kısa zamanda satış merkezleri ile başbayilere sevk edilerek vatandaşa ulaşması sağlanmaktadır. Dolayısıyla ikramiye listelerinde herhangi bir değişiklik yapılması mümkün bulunmamaktadır."

"MUSA AKÇA ADLI VATANDAŞIN İDDİALARI TAMAMEN ASILSIZ"

İddiayı ortaya atan Musa Akça tarafından ibraz edilen internet çıktısından, biletin İdareye ait internet sayfasından sorgulanmadığının anlaşıldığına dikkati çekilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Musa Akça adlı vatandaşın iddiaları tamamen asılsız olup konu ile ilgili İdaremizce gerekli hukuki işlemler başlatılacak. Milli Piyango İdaresi, halkımızın güveninden aldığı güçle ve bayilerinin fedakar çalışmalarıyla, Türkiye'nin tanıtımına, Çocuk Esirgeme Kurumu'na, Olimpiyat Oyunları'na, Savunma Sanayii'ne, Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu'na kaynak aktararak ülkemizin kalkınmasına önemli katkı sağlamakta, reklam bütçesinin önemli bölümünü eğitim, spor, sanat ve kültür hizmetlerine ayırarak topluma kalıcı hizmet vermektedir. İdaremizle ilgili asılsız iddialar sadece İdaremize zarar vermemekte, aynı zamanda kamuya aktarılan kaynakların da azalmasına neden olmaktadır. Çekilişlerimizin tamamının tüm medya kuruluşlarına açık olduğunu belirtir, İdaremizle ilgili iddiaları gündeme getirirken daha hassas olmalarını rica ederiz."

Kaynak: AA / Ekonomi

Milli Piyango İdaresi Akça Ekonomi Haberler

500

Yorumlar (51)

Murat Çakır:

Çekilişler TRT Kanallarında canlı çekilmedikçe Milli Piyango Müdürlüğü hile yapıyor izlenimini üzerinden atamayacaktır.

111
2
yanıtYanıtla
mekmet nuri kartal:

HER ŞEYDE OLDUĞU GİBİ BUNDADA HİLE VAR. ÇÜMKÜ FITRATIMIZDA VAR

28
3
yanıtYanıtla
Tokatli:

kendi adamlarina kazandiriyorlar AKP liler kazaniyor hep

22
8
yanıtYanıtla
ezilen:

bundan sonra tek bilet bile almicam ülke şerefsiz dolu. hilehurda bir numara memlekette.

20
3
yanıtYanıtla
Kumarı yasaklasın:

Devlet kumarı yasaklıyor sa kendi de kumar oynatmasın. . . piyangoyu artık devlet yasaklasın. . .

16
5
yanıtYanıtla
emekli:

neden canlı yayın yapılırken tüm şans oyunları gizli yapılmakta

21
0
yanıtYanıtla
ahmet tanMobil-ANDROID:

akp gelene kdr cekilisler canli olurdu tayyip orayada el atti bi ikramiye bilale biri egemen bagisin ogluna biri zafer caglayann ogluna ayarlamislar :))))

17
2
yanıtYanıtla
ahmet:

arkadaş herkes hile olduğunu biliyo almayın kardeşim satamasınlar milletin huzurunda yapılmadığı sürece almayın zaten çıkmıyor neden alıyorsunuz. neye zam geldiyse almayın kimse ölmez biz sustukça biniyorlar üstümüze maaşa gelen zam 50 lira öte yandan herşeye zam geliyor nereye vercen bu elliyi aliside veliside bütün yönetenler o koltuğa oturduğunda aynı kalıba giriyorlar korku diye bişey yok adamlarda biz böyle olduğumuz sürece alkış tutmaya devam.

18
0
yanıtYanıtla
k.marasliMobil-ANDROID:

evet kardesim hic bir sans oyununun cekilisini trt gostermiyor noter huzurunda degil milyonlarin onunde yapin canli olarak akp geldi geleli yok bu durum on numara vardi o da kayboldu

16
2
yanıtYanıtla
xboy:

noterde sanki kameralı canlı yayınmı? milli piyango idaresi birilerinin ceplerini dolduruyor

16
2
yanıtYanıtla
Tüm 51 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title