Haberler

3. Niğde Günlerinde Niğde Üniversitesi Fırtına Gibi Esti

Güncelleme:

4 gün süren fuar boyunca gerçekleştirdiği fotoğraf, resim ve geleneksel giysi sergilerinin yanı sıra halk oyunları gösterileri ve öğrenci konserleriyle fuarı renklendiren üniversite beğeni toplayan standıyla da binlerce ziyaretçiyi ağırladı.

Ankara Atatürk Kültür Merkezi'nde bu yıl 3.sü düzenlenen Başkent Niğde Günleri sona erdi. 4 gün süren fuar boyunca gerçekleştirdiği fotoğraf, resim ve geleneksel giysi sergilerinin yanı sıra halk oyunları gösterileri ve öğrenci konserleriyle fuarı renklendiren üniversite beğeni toplayan standıyla da binlerce ziyaretçiyi ağırladı.

Fuara 100 kişilik büyük bir ekiple katılan üniversitemiz, ziyaretçilerin ağırlanarak üniversitemizin tanıtımının yapıldığı tanıtım standı ve Üniversitenin üretimi olan doğal bal ve dekoratif deri ürünlerin tanıtımının yapıldığı iki ayrı stantla fuar ziyaretçilerini ağırladı.

Hazırladığı stantlar ile ziyaretçilerin büyük beğenisini toplayan üniversitemiz ayrıca Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Resim Eğitimi öğrencilerinin çalışmalarından oluşan resim sergisi ve Bor Halil Zöhre Ataman Meslek Yüksekokulu Giyim Üretim Teknolojisi ve Moda Tasarımı bölümlerinin öğretim elemanları tarafından hazırlanan "Geleneksel Niğde Kadın Giysilerinin Minyatür Modernizeleri" sergisi gerçekleştirdi.

Niğde Günleri 31 Ekim 2013 Perşembe günü düzenlenen açılış töreni ile başladı. Niğde Dernekler Federasyonu Başkanı Hafize Şahiner'in açılış konuşması ile başlayan törende Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Niğde Milletvekilleri Doğan Şafak, Ömer Selvi ve Alpaslan Kavaklıoğlu ile Niğde Valisi Necmeddin Kılıç birer konuşma yaptılar. Törende son olarak İçişleri Bakanı Muammer Güler bir konuşma yaptı. Niğde'nin tarihi ve kültürel açıdan zengin bir il olduğunu ifade eden Bakan Güler, ilk valilik görevini Niğde de yapmış olmasından dolayı da kendisi için özel bir anlam taşıdığını belirtti. Niğde Valiliği yaptığı sırada Niğde Üniversitesinin kurulmasıyla ilgili yapılan çalışmaları anlatan Bakan Güler, "Niğde'den, koştura koştura o zamanki Milli Eğitim Bakanımıza evrakı yetiştirdim. Rahmetli İhsan Doğramacı, 'Vali bey ne olur artık yeter, çok eklendi bu, Türkiye bu kadar üniversiteyi kaldırmaz' dedi. 'Hocam Niğde Üniversitesini ekle de, ben şunu bir Meclis'e götüreyim' dedim. Koştura koştura Meclis'e götürdük, o zaman Niğde Üniversitesi kuruldu. Bugün Türkiye'nin önemli üniversitelerinden biri haline geldi ve yaklaşık 20 yılı aşkın süredir hizmet veriyor. O zaman üniversite kurulması bazı iller için bir ayrıcalıktı" dedi.

Konuşmaların ardından Üniversitemiz Halk Oyunları Ekibi bir gösteri sundu.

Daha sonra fuarın açılışı gerçekleştirildi ve ziyaretçiler stantları gezdiler.

Düzenlediği konser, sergi ve halk oyunları gösterileri ile fuara renk katan üniversitemizin fuar alanında açtığı stant katılımcılar tarafından büyük ilgi gördü. Tanıtım standında ayrıca Üniversite-Kent-Sanayi işbirliğinde büyük bir adım olan ve yakın zaman önce faaliyete başlayan NİĞDE TEKNOPARK'ın da (Niğde Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi) tanıtımı yapıldı.

Rektör Prof. Dr. Adnan Görür ve Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Murat Alp'in ziyaretçileri ağırladığı standımızı TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Bakanlık Müsteşarları, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Niğde Valisi Necmeddin Kılıç, Milletvekilleri, Belediye Başkanları, Oda Başkanları ve çok sayıda vatandaş ziyaret etti.

Fuar ile ilgili görüşlerini dile getiren Rektörümüz Prof. Dr. Adnan Görür "Bu yıl 3. sü düzenlenen Başkent Niğde Günleri ile oluşan birlikteliğin siyasetçisiyle, yerel yöneticileriyle, üniversitesiyle, esnafıyla, sanatkârıyla, sanayicisiyle birlikte ilelebet devam etmesi ve Niğde'nin çok hızlı bir şekilde kabuğunu kırması temennisinde bulundu. Niğde Üniversitesinin kamu yararına olacak hiçbir etkinlikten kaçınmadığını vurgulayan Rektör Görür "Üniversite var olacaksa bu halk için var olacaktır, bu millet için var olacaktır. Dolayısıyla bütün imkânlarımızı bu tür birliktelikler için seferber etmeye her zaman hazır olduğumuzu belirtmek istiyorum. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Niğde Üniversitesi Adnan Görür Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title