Haberler

3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü

Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş ve Düzce Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Erol Tayhan, "Dünya Basın Özgürlüğü Günü "dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, yayımladığı mesajında, basının demokrasinin vazgeçilmez aracı olduğunu belirtti.

Basının, kamuoyunun bilinçlenme ve kurumların denetlenmesinde bir araç olduğunu kaydeden Keleş, "Basın özgür olmadığı sürece, halkın taleplerini, halkın denetimini tam anlamıyla yerine getiremez. Toplum, basın sayesinde haber alma ihtiyacını gidermektedir. Çok klasik deyimle basın halkın sesi, kulağıdır. Kamu yönetiminde basın idare ve halk arasında en önemli iletişimi sağlamaktadır." dedi.

Keleş, önemli görevlerin basın özgürlüğü olduğu müddetçe gerçekleştirilip, uygulanabileceğini de kaydetti.

Düzce Gazeteciler Cemiyeti (DGC) Başkanı Erol Tayhan da, kamuoyunun sansürsüz doğru bilgiye ulaşmasının özgür basın yolu ile sağlanacağını belirtti.

Tayhan, mesajında şunları kaydetti:

"Özgür olmayan basından özgür bir ülkenin çıkması çok zordur. Medya hem kendi içindeki sansürü, hem haber ve yorumda yaşadığı sansürü ortadan kaldırmadığı sürece müreffeh bir toplumun oluşması hayaldir. Ülkenin gelişmişliği, o ülkedeki basının özgür olmasıyla eş değerdedir."

Kaynak: AA / Güncel

Dünya Basın Özgürlüğü Günü Mehmet Keleş Düzce Politika Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title