Haberler

"3. Malatya Uluslararası Film Festivali"Ne Doğru

"Ortadoğu ve Barış" temalı "3. Malatya Uluslararası Film Festivali", yarın başlayacak.

Pek çok sanatsal etkinliğin bir arada sunulacağı festivalin uluslararası yarışma jüri başkanlığını, İranlı kadın yönetmen Tahmineh Milani üstelenecek.

Senarist ve yönetmen Suha Arraf, sinema yazarları Esin Küçüktepepınar ve Aruna Vasudev ve Hamburg Film Festivali Direktörü Albert Wiederspiel'in uluslararası yarışmada jüri üyeliği yapacağı festivalin, uluslararası uzun metrajlı film kategorisinde Amerika, İsrail, Bosna Hersek, Kanada ve İspanya'nın da aralarında bulunduğu çeşitli ülkelerden "Düşler Diyarı", "Tanrı'nın Kuzusu", "Taş Kafa", "Çocuklar", "Müfettişler", "Kayıp Çocukluk",

"Lazhar Bey", "Mustafa'nın Tatlı Rüyaları", "No" ve "Savaş Cadısı" filmleri yarışacak.

Senarist ve yönetmen Biket İlhan'ın jüri başkanı olduğu ulusal film yarışmasının jürisi, gazeteci ve Turkuvaz Medya Kurumsal İletişim Müdürü Fecir Alptekin, oyuncu Pelin Batu, yönetmen Mehmet Eryılmaz ve sinema yazarı Rasih Yılmaz'dan oluşacak. Ulusal film yarışmasında "Ana Dilim Nerede-", "Ateşin Düştüğü Yer", "Babamın Sesi", "Devir", "Ferah Feza", "Lal Gece",

"Şimdiki Zaman", "Tepenin Ardı" ve "Yük ve Zerre" filmleri yer alacak.

Çin ve Ortadoğu filmlerinin de gösterileceği festival kapsamında, en iyi filme 30 bin, en iyi yönetmene 10 bin, en iyi senaryo, en iyi kadın oyuncu, en iyi erkek oyuncu ve en iyi özgün müziğe de 6'şar bin lira ile "Kristal Kayısı Ödülü" verilecek.

Sinema Yazarları Derneği'nin belirleyeceği bir filme de jüri özel ödülü takdim edilecek. Kurmaca ve animasyon olarak 15 filmin yarışacağı ulusal kısa metraj film yarışmasında da belirlenen en iyi esere 5 bin lira ödül verilecek.

-Sembolik ücretlerle gösterim yapılacak-

Yaklaşık 20 bin öğrencinin katılmasının beklendiği festivalde, filmlerin bilet ücretleri de sembolik olarak 2-4 lira arasında değişiyor. Avşar Sinemaları, Yeşil Sinema, Malatya Kongre ve Kültür Merkezi Kemal Sunal Salonu ve İnönü Üniversitesi Turgut Özal Kongre ve Kültür Merkezi olmak üzere toplam 6 salonda, yerli ve yabancı 140'a yakın film, 6 gün süresince sinemaseverler için gösterilecek.

"Ustalara Saygı", "Onurlandırılan Filmler", "Ortadoğu Sineması",

"Ulusal Uzun Metraj Film Panoraması", "Ses Getiren Belgeseller", "Çin Sineması", "John Sayles Filmleri", "Tahmineh Milani Filmleri", "Seyfi Teoman'ın Anısına", "Engelsiz Filmler", "Korku Geceleri", "Malatya Günlüğü", "Kısa Film Türkiye Panoraması", "Kısa Film Dünya Panoraması" ve

"Mişmiş-Çocuk Filmleri" bölümleri de festivalde yer alacak.

-Festival "engelsiz" olacak-

Festivalde, Sesli Betimleme Derneği'nin katkılarıyla, diyaloğun olmadığı sahnelerin bir anlatıcı tarafından görme engelliler için tasvir edileceği, işitme engelliler için de film içerisindeki tüm seslerin özel altyazıyla beyazperdeye verileceği filmlerin de gösterimi yapılacak.

Engelliler için, "Aşk Tesadüfleri Sever", "Bizim Büyük Çaresizliğimiz",

"Güneşin Oğlu" ve "Sevmek Zamanı" filmlerinin gösterileceği festival, bu yıl ilk kez gerçekleştirilecek sinema ve karikatür buluşmasıyla Uluslararası Karikatür Sergisi'ne de ev sahipliği yapacak.

Sanat yaşamları boyunca ulusal ve uluslararası organizasyonlarda birçok kez ödül almış usta karikatür sanatçısı Tan Oral ve Rus karikatürist Sergei Tunin'in çizimlerinin yer alacağı "Sinema" temalı sergi, festival süresince Malatya Park Alışveriş Merkezi'nde gezilebilecek.

Ayrıca, festivalde sinema yazarı Ege Görgün'ün imzasını taşıyan "Cumhuriyet Döneminden 40 Sinema Dergisi" başlıklı sergi de açılacak.

Muhabir: Tuba Karahan

Yayıncı: Ahmet Ekici - MALATYA

Kaynak: AA / Güncel

Amerika Birleşik Devletleri Suha Arraf İsrail Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Arefe günü resmi tatil mi? Arefe günü yarım gün mü, tam gün mü tatil olacak? 9 Nisan Salı Arefe günü tatil var mı? Serkan Sezgin kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yenişarbademli Belediye Başkan adayı Serkan Sezgin kaç yaşında, nereli? Süleyman Yalvaç kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yalvaç Belediye Başkan adayı Süleyman Yalvaç kaç yaşında, nereli? Tamer Yalçın kimdir? Zafer Partisi Isparta- Şarkikaraağaç Belediye Başkan adayı Tamer Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhterem Arslan kimdir? Zafer Partisi Isparta- Sütçüler Belediye Başkan adayı Muhterem Arslan kaç yaşında, nereli? Sami Eroğlu kimdir? Memleket Partisi Yozgat Bahadın Belediye Başkan Adayı Sami Eroğlu Kaç yaşında, nereli? Seçimden sonra dolar yükselir mi? Dolar ne kadar olacak, artar mı? Burhan Karakoç kimdir? Memleket Partisi Sivas Sarıkışla Belediye Başkan Adayı Burhan Karakoç Kaç yaşında, nereli? İdil Özkan kimdir? Memleket Partisi Kırklareli Lüleburgaz Belediye Başkan Adayı İdil Özkan Kaç yaşında, nereli? Sultanbeyli Belediyesi hangi parti? Sultanbeyli Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İşte 2019 İstanbul Sultanbeyli yerel seçim sonuçları! Selahattin Baygın kimdir? Memleket Partisi Kastamonu Cide Belediye Başkan Adayı Selahattin Baygın Kaç yaşında, nereli? Gökhan Erinkarlı kimdir? Zafer Partisi Isparta- Senirkent Belediye Başkan adayı Gökhan Erinkarlı kaç yaşında, nereli? Salim Özmen kimdir? Zafer Partisi Isparta- Keçiborlu Belediye Başkan adayı Salim Özmen kaç yaşında, nereli? Fatih Erbakan İstanbul'dan adaylarını çekiyor mu? Fatih Erbakan'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 3 şartı ne? Büyükçekmece - Samsunspor Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Büyükçekmece - Samsunspor Basket maçı ne zaman?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title