Haberler

3. Laleli Fashion Shopping Festivali Başladı

Güncelleme:

İstanbul'un hazır giyim ve alışveriş merkezlerinden biri olan Laleli'de bu yıl 3.'sü gerçekleştirilen Laleli Fashion Shopping Festivali kortej yürüyüşü ile başladı.

İstanbul'un en eski hazır giyim ve alışveriş merkezlerinden biri olan Laleli'de bu yıl 3'üncüsü gerçekleştirilen Laleli Fashion Shopping Festivali kortej yürüyüşü ile başladı.

Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir'in desteği ile Laleli Sanayici ve İşadamları Derneği'nin (LASİAD) ev sahipliğinde düzenlenen Laleli Fashion Shopping Festivali kortej yürüyüşüyle başladı. Kortej sırasında aniden bastıran yağmur katılımcılara zor anlar yaşattı.

Ekonomi Bakanlığı ve İTO (İstanbul Ticaret Odası) ile koordineli olarak gerçekleştirilen Moda Alışveriş Festivali, Türkiye'de fuar organizasyonları dışında yapılan tek ticari organizasyon olması sebebiyle de bir ilk olma özelliği taşıyor. Festival kapsamında bu yıl mevcut pazarların yanı sıra Afrika ülkelerinden de heyetler ağırlanacak. Rusya, Ukrayna, Azerbaycan, Kazakistan, Belarus, Kırgızistan, Özbekistan, Libya, Cezayir, Angola, Zambiya, Mali, Fas, Etiyopya, Tanzanya, Tunus, Sudan, Nijerya, İran, Senegal, Brezilya, Pakistan, Hindistan, Çin, Güney Afrika, Lübnan ve Gana olmak üzere toplam 27 ülkeden alım heyetleri davet edildi.

Kortej yürüyüşüne katılan Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, "Laleli esnafının kendi aralarında organize ettiği ve onların temsilcisi olan Laleli Sanayici ve İşadamları Derneği'mizin evsahipliğinde gerçekleştirdiğimiz 3'üncü festival. Buranın bir potansiyeli var. Güvene dayalı ticaretin yapıldığı, yaratıcı firmalarımızın olduğu, kendilerini aşan markalarıyla ülke sınırlarını aşan esnafımız var" dedi.

LASİAD Başkanı Gıyasettin Eyüpkoca ise, "En önemlisi esnafın bunu kabul etmesi, buna sahip çıkması ve buradaki herkesin bize inanması çok önemli. Bunun farkındayız" diye konuştu.

LALELİ ALIŞVERİŞE VE EĞLENCEYE DOYACAK

Laleli Fashion Shopping Festivali alışveriş, mağaza tanıtımları ve satışların yanı sıra festival boyunca kapsamlı bir etkinlik programıyla ziyaretçilerine ev sahipliği yapıyor. İbiza'dan festivale özel gelen şov grupları festivale renk katacak.

9 Eylül'de Laleli Mesihpaşa Caddesi'nde kurulacak olan 250 metre uzunluğundaki podyumda düzenlenecek defilede Laleli'nin gözde markalarının tasarımlarını Wilma Elles, Tülin Şahin, Ayşe Hatun Önal ve Cleo gibi ünlü mankenler tanıtacak. Programın sunuculuğunu ise Billur Kalkavan yapacak. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Ekonomi Bakanlığı Mustafa Demir Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title