Haberler

3.Kutsal Mereto Tırmanışı Gerçekleşti

Güncelleme:

Sason İlçesi Mereto dağının zirvesine yapılan tırmanış bu yılda yapıldı.

Son yıllarda Mereto dağına tırmanan başta Sason Ermenileri olmak üzere dünyanın bir çok ülkesinden ve Sason civarındaki Ermeni köylüler bu yılda kutsal saydıkları Mereto dağının zirvesine çıktılar.

Ermeniler, Dağın zirvesinde yer alan binlerce yıllık kilisede dua ettiler. Son 3 yıldır Ramazan ayına denk gelen Mereto kutsal tırmanışına bu yıl ilgi azdı.

"HEM KİLİSE HEM MÜSLÜMAN TÜRBESİ ZİYARET EDİLDİ"

Her yıl Temmuz ayının son haftası olan Mereto dağı tırmanışı inanç turizmine önemli bir katkı sunarken, Ermeni vatandaşların kilise ziyaretinin yanı sıra Müslümanlar için kutsal sayılan Şeyh Bazit Türbesi de ziyaret edildi.

Sason Kaymakamlığının 2 bin metrelik yol yapım çalışması nedeniyle köy servis araçlarıyla yaklaşık 80 kişinin bu yıl Mereto dağına çıktı. Purşenk köy Muhtarı İlhami Baran, yaptığı açıklamada "Gelen misafirlerimizi en iyi şekilde ağırladık ve dağın zirvesine kadar köy servis araçlarımızla ulaşımlarını sağladık. Meretonun zirvesindeki yayla evlerimizi misafirlerimize açtık. Tüm ihtiyaçlarını köy sakinlerimizle gidermeye çalıştık. İmkanlarımız el verdiğince yurt içinden ve yurt dışından gelen misafirlerimize yardımcı olduk" dedi.

"SASON'A ACİLEN TELEFERİK YAPILMALI"

Batman Turizm Derneği Başkanı Emin Bulut, bölgedeki turizmin canlanması için Mereto Dağına teleferik yapılması gerektiğini ifade etti.

Bulut "Yetkililerden acilen buraya Teleferik projesinin hayata geçirilmesini diliyoruz. Sason ilçemizin ve Batman turizm potansiyeline önemli bir katkı sunacaktır. İnanç Turizminin yanı sıra Doğa ve kış turizmi için önemli bir alan olan Mereto dağı zirvesinde 4 mevsim de bile kar eksilmez. Bölgemizin dağ sporları için en ideal yer olan Mereto dağı için acil Turizm eylem planı hazırlanmalıdır" dedi.

Kaynak: Temsilci / Yerel

Batman Sason Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title