Haberler

3 Kişiyi Öldürdüren Zanlı, 3 Gün Çukurda Gizlenmiş

Güncelleme:

Malatya'da 3 yıl önce kendisine iftira atıldığı gerekçesiyle 3 kişiyi öldüren ve 2 kişiyi yaralayan katil zanlısının jandarmadan kaçmak için 3 gün bahçedeki çukurda saklandığı ortaya çıktı.

Malatya'da 3 yıl önce kendisine iftira atıldığı gerekçesiyle 3 kişiyi öldüren ve 2 kişiyi yaralayan katil zanlısının evinin bahçesine kazdığı çukurda 3 gün boyunca jandarmadan saklandığı ortaya çıktı.

3 KİŞİYİ ÖLDÜRÜP KAYIPLARA KARIŞTI

Malatya'nın Hekimhan ilçesine bağlı Basak Mahallesi'nde 2012 yılında yaşanan olayda Ali K. (45), köyde Tamo Arayıcı isimli kadına cinsel saldırıda bulunduğu gerekçesiyle tutuklanarak cezaevine konulmuştu. Bir süre cezaevinde yattıktan sonra tahliye olan Ali K., çıkar çıkmaz intikam planı yaptı. Kendisine iftira atıldığı için korkunç planını devreye sokan zanlı, alkol aldıktan sonra gece yarısı av tüfeğini alarak kendisine iftira attığını öne sürdüğü kişilerin evlerine baskına gitti. Art arda 6 eve giden zanlı, pencere ya da kapıya çıkan Tamo Arayıcı (37), Fadime Çalışkan (52) ve Murat Sarıkaya'yı (35) öldürdü. Yaşanan baskınlarda 2 kişi de yaralanırken, zanlı daha sonra kayıplara karışmıştı.

JANDARMAYLA ÇATIŞARAK TUTUKLANMIŞTI

Cinayetleri işledikten 9 gün sonra saklandığı babasının evinin çatısında jandarma ile girdiği çatışmada yaralı olarak ele geçirilmişti. Tedavisinin ardından tutuklanarak cezaevine gönderilen Ali K.'nın Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki yargılanması başladı. Katil zanlısı hakkında hazırlanan iddianame mahkemeye sunulurken, 3 kişiyi öldüren ve toplam 7 kişiyi öldürmeye teşebbüs eden zanlı hakkında savcı 3 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istendi.

3 GÜN KAZDIĞI ÇUKURDA SAKLANMIŞ

Sanığın cinayetleri işledikten sonra önceden evinin bahçesine kazdığı çukura girerek üzerine çalı ve ot örterek burada 3 gün boyunca saklandığının belirtildiği iddianamede daha sonra babasının evinin çatısında saklanmaya devam ettiği ifade edildi. Olaydan 9 gün sonra jandarmanın çatıda arama yapacağı sırada ateş açarak görevlileri vurmaya çalışan zanlının çıkan çatışmada ayağından yaralanarak ele geçirildiği belirtilen iddianamede sanığın cinayetlerde Murat Sarıkaya ve Fadime Çalışkan'ı yakın mesafeden Tamo Arayıcı'yı ise uzağa yakın mesafeden ateş açarak öldürdüğü tespit edildi.

3 KEZ AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET İSTENDİ

Tasarlayarak birden çok kişiyi öldürme eylemi gerçekleştirdiğinin belirtildiği iddianamede sanık hakkında 3 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istendi. Sanık hakkında ayrıca 7 kişiyi ve 3 jandarma görevlisini de öldürmeye teşebbüs suçundan hapis cezası talep edildi.

Mahkeme davada eksik olan dosyaların tamamlanması adına duruşmayı ileri bir tarihe ertedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Fadime Çalışkan Sarıkaya Hekimhan Malatya 3. Sayfa Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli? Ali Konak kimdir? AK Parti Konya- Yunak Belediye Başkan adayı Ali Konak kaç yaşında, nereli? Serdar Köksal kimdir? Zafer Partisi Erzurum Tortum Belediye Başkan Adayı Serdar Köksal kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (3)

cihan:

yiğit herif bana iftira atılsa 10 mislini yaparım ibret olsun diye

35
8
yanıtYanıtla
Babayorgun:

İdam şart

11
8
yanıtYanıtla
DEDİCİ KODUCULAR:

lafcılığın sonu işte ne diyimde ne söyleyim

4
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title