Haberler

3 İlden 40 Hırsızlık Şüphelisi 16 Kişilik Çete Çökertildi

SAMSUN'da polisin 4 ay süren teknik ve fiziki takibi sonucu Samsun merkezli İstanbul ve Kocaeli'de iddiaya göre ev, işyeri, çelik kasa ve otomobil olmak üzere 40 ayrı hırsızlık olayını gerçekleştirip, yaklaşık 450 bin lira değerinde malzeme çalan çetenin 16 üyesi yakalandı.

SAMSUN'da polisin 4 ay süren teknik ve fiziki takibi sonucu Samsun merkezli İstanbul ve Kocaeli'de iddiaya göre ev, işyeri, çelik kasa ve otomobil olmak üzere 40 ayrı hırsızlık olayını gerçekleştirip, yaklaşık 450 bin lira değerinde malzeme çalan çetenin 16 üyesi yakalandı.

Samsun'un Atakum İlçesi'nde 2016 yılının Ekim ve Kasım aylarında kimliği belirsiz kişi veya kişiler 11 ayrı eve balkondan girerek hırsızlık yaptı. Şikayetlerin ardından İl Emniyet Müdürlüğü, Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı hırsızlık masası ekipleri Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde olayla ilgili yaklaşık 4 ay önce teknik ve fiziki takibe başladı. Yapılan takip sonucu şüphelilerin İstanbul'dan gelerek Samsun'da hırsızlık olaylarını gerçekleştirdikleri belirlenip İstanbul Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleriyle birlikte soruşturma devam etti. İstanbul'da yapılan teknik ve fiziki takibin yanısıra 185 güvenlik ve Mobese kameraları incelenmeye alındı. Yapılan takip sırasında şüphelilerin Samsun'un yanısıra İstanbul'un Sultanbeyli, Pendik, Kartal, Kağıthane, Tuzla, Sancaktepe, Çekmeköy ilçelerinde ve Kocaeli İli Çayırova ilçelerinde de 29 ayrı ev, işyeri, otomobil ve çelik kasa hırsızlığı olmak üzere yaklaşık 450 bin lira değerinde hırsızlık olaylarını gerçekleştirdikleri belirlendi. 8 gün önce operasyonun düğmesine basan polis iddiaya göre belirlenen 16 ayrı adrese eş zamanlı operasyon düzenledi. Yapılan operasyonda 'nitelikli evden ve işyerinden hırsızlık', 'konut ve işyeri dokunulmazlığı ihlali', 'oto hırsızlığı', 'mala zarar verme', 'suç eşyasının satın alınması suçlarını' gerçekleştirdikleri belirlenen S.K.(24), B.M.(26), K.M.(31), M.E.(22), A.K.(37) T.T.(20), O.B.(20), K.M.K.(23), Ö.K.(32), R.K.(30), E.Ş.(25), M.K.(31), Ü.K.Ç.(40), İ.G.(32), F.M.(45) ve M.S.İ.S.(17) isimli şüphelileri 'suç ör görgütü kurmak', 'yönetmek' ve 'üye olmak' suçlarından gözaltına alınıp Samsun Emniyet Müdürlüğü'ne getirildi. CEZEAVİNDEN SUÇLU KAÇIRILMASIYLA BAĞLANTILILAR

Şüphelilerin evlerinde yapılan aramada ise olayın mağdurlarına ait olduğu değerlendirilen 9 adet diz üstü bilgisayar, 1 adet tablet, 4 adet LCD televizyon, 1 adet cep telefonu, 1 adet flash bellek, 5 adet erkek kol saati, 1 adet fotoğraf makinası, 1 adet pompalı tüfek, 1 adet ruhsatsız tabanca,69 adet 9mm çaplı fişek, 56 adet çeşitli markalarda alkollü içecek, 118 paket çeşitli markalarda sigara ele geçirildi. Ayrıca şüphelilerin çaldığı iki araç bulunup sahiplerine teslim edildi. Çete elemanlarının cezaevinden suçlu kaçırılmasıyla bağlantısı oldukları tespit edildi. Öte yandan S.K. ve Ö.K.'nın cezaevi firarisi olduğu ortaya çıktı. S.K. ve M.S.İ.S.'nin üzerlerinden başkalarının adına düzenlenmiş sahte kimlik ele geçti. 8 gün boyunca Emniyet Müdürlüğü'nde sorgulanan 16 şüpheli bugün adliyeye sevk edildi. - Samsun

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cumhuriyet Başsavcılığı Atakum Samsun Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title