Haberler

3. İhtisas Cami Yapı Ekipmanları Fuarı

3. İhtisas Cami Yapı Ekipmanları Fuarı, Yeşilköy'deki İstanbul Fuar Merkezi 11. Salon'da düzenlenen törenle ziyarete açıldı.

3. İhtisas Cami Yapı Ekipmanları Fuarı, Yeşilköy'deki İstanbul Fuar Merkezi 11. Salon'da düzenlenen törenle ziyarete açıldı.

Kur'an-ı Kerim tilaveti ve mehter marşlarıyla başlayan törende konuşan İstanbul Müftüsü Rahmi Yaran, fuarın her yıl daha da büyüyerek devam ettiğini belirterek, mescit ve camilerin dindeki öneminden bahsetti.

Yaran, "Bugün İstanbul bir camiler şehridir. Dünyanın birçok yerinde gelen insanlar en çok da camilerimizi görmek isterler. Onları gezer ve etkilenirler. Bir dini mimari göreni, içine gireni etkiler. Manevi imarı ise içinde namaz kılanlardır. Bunların da olması için maddi imar da önemli. Ses düzeni, ısıtması, iklimlendirmesi yeterli olmalıdır. Sizler, bunların yapılmasına vesile oluyorsunuz. İnanıyoruz ki işçilerimiz de işlerini ibadet düşüncesiyle yapıyorlar" diye konuştu.

Diyanet İşleri Başkanlığı Destek Hizmetleri Daire Başkanı Murat Alkan ise Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'in ABD ziyaretleri nedeniyle programa katılamadığını ve fuara iştirak edenlere selamlarını gönderdiğini söyledi.

Alkan, Diyanet İşleri Başkanlığının camilerin imarı konusunda bir görevi olmadığını hatırlatarak, başkanlığın görevinin caminin tesliminden sonra başladığını ifade etti.

Açılışına müftüler, cami dernek yönetimleri, tedarikçiler ilgi gösterdiği fuar, 3 Nisan Pazar günü akşamına kadar ziyarete açık kalacak.

Kaynak: AA / Güncel

Rahmi Yaran Yeşilköy İstanbul Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 25 Nisan dün gece deprem mi oldu? ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title