Haberler

3 Farklı Şirketin İstanbul, Ankara ve İzmir Anketi

Güncelleme:

3 farklı anket şirketi tarafından yapılan araştırmaya göre; İstanbul'da Topbaş, Ankara'da Gökçek, İzmir'de ise Kocaoğlu yarışı önde götürüyor.

30 Mart yerel seçimlerine yaklaştığımız şu günlerde ANAR, Pollmark ve GENAR'ın İstanbul, Ankara ve İzmir'i kapsayan araştırmalarından çarpıcı sonuçlar çıktı. Araştırma sonuçlarına göre; İstanbul'da AK Parti ve CHP arasındaki rekabette yarışı önde götüren isim AK Parti adayı Kadir Topbaş oldu.

İşte 3 farklı araştırma şirketinin anket sonuçları;

İSTANBUL'DA FARK 14 PUAN

İstanbul'daki araştırmayı ANAR gerçekleştirdi. 5-11 Şubat tarihleri arasında 3 bin 346 kişiyle, hanelerde yüz yüze görüşülerek yapılan ankette kararsızlar da dağıtıldıktan sonra, mevcut Başkan Kadir Topbaş'ı aday gösteren AK Parti'nin 50.5 oy oranı ile önde olduğu ortaya çıktı.

Mustafa Sarıgül'lü CHP'nin oy oranı ise 36.6 olarak belirlendi. Kent Plancısı Rasim Acar'la seçime katılan MHP'nin yüzde 4.5, Milletvekili Sırrı Süreyya Önder'i listeye koyan BDP/HDP ise yüzde 6 seviyesinde. İstanbul seçmeninin yüzde 15'i henüz kararını vermemiş görünüyor. Araştırmaya göre, Topbaş'ın sahip olduğu seçmen desteği, partisinin de 3.5 puan, Sarıgül'ün desteğinin de partisinin 1 puan üstünde olduğu kaydedildi.

MANSUR YAVAŞ FARKI KAPATIYOR

Ankara'da Pollmark tarafından yapılan araştırma 6-9 Şubat 2014 tarihleri arasında gerçekleştirildi. 3 bin 038 kişiyle yüz yüze görüşülerek yapılan ankette kararsız oyları da dağıtıldığında mevcut Başkan Melih Gökçek'i aday gösteren AK Parti'nin oyları yüzde 47.1'i buluyor. En yakın rakibi yüzde 41.7 ile Mansur Yavaş'la yarışa giren CHP. Listeye, Milletvekili Mevlüt Karakaya'yı koyan MHP'nin oy oranı ise yüzde 9.3 olarak ölçüldü. Araştırmaya göre, seçmenlerin neredeyse tamamı AK Parti adayını tanıyor. "Mansur Yavaş'ı tanıyorum" diyenlerin oranı yüzde 75 oldu. Başkent seçmeninin yüzde 11'i henüz kararını vermediğini bildirdi.

İZMİR'DE KOCAOĞLU FARKI

İzmir'deki araştırmayı GENAR, 6-10 Şubat tarihleri arasında gerçekleştirdi. 3 bin 008 kişiyle yüz yüze görüşüldü. Ortaya çıkan sonuçlara göre kararsızların oyu dağıtıldığında mevcut Başkan Aziz Kocaoğlu ile yarışa giren CHP'nin oy oranı yüzde 51.4'te görünüyor. Eski Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ı aday gösteren AK Parti'nin oyları ise yükselişte. 2011 seçimlerinde yüzde 31.8 oy alan AK Parti'nin oy oranı yüzde 36.7'yi buldu. Murat Taşer'i aday gösteren MHP ise yüzde 9.6'lık orana ulaşmış durumda. Ankete katılanların yüzde 13.3'ü "Kararsızım" dedi. Araştırma sonucunda adaylardan Kocaoğlu ve Yıldırım'ın, "tanınırlılık oranı"nın yüzde 90'ın üzerinde çıkması dikkat çekti.

Kaynak: Haberler.Com / Politika

Kadir Topbaş İstanbul İzmir Politika Haberler

Bakmadan Geçme

TOKAT DEPREM HARİTASI 2024! Tokat deprem bölgesi mi? Tokat'ta fay hatları nereden, hangi ilçelerden geçiyor? Resmi Gazete bugün (19 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (249)

mirac cankaramiracan23@hotmail.com:

halk uyandı her şeyi guruyo artık.ey hoca artık elini cek ulkemizden.biz tayip erdoğana inanıyoz guveniyozzzzzzzzzzzzzzzzzzz

44
75
yanıtYanıtla
berbatali2154@hotmail.com:

huloğğğğğğ

yanıt0
yanıt0
ORHAN KABAMKS@KK.COM:

PEKİ NEDEN BANA MANTIKLI BİR NEDEN SÖYLE SÖZ BENDE OYUMU AKPYE VERECEĞİM ?

yanıt0
yanıt0
Alaycıalayci@alayci.com:

Şöyle bir baktım da. Sinirleri bomaya gerek yok. Bunların hepsi Ak Troll galiba :)) Öylemisiniz AK Gençler?

yanıt0
yanıt0
CESURsuleymancinar_051@hotmail.de:

AKP KULLANILMIŞ OY PUSULALARINI HAZIRLAMIŞ, SANDIKLARIN İÇİNE KOYMUŞ BEKLETİYOR. SEÇİME BİR HAFTA KALA YERLERİNE ULAŞIR SANDIKLAR..BAŞKA TÜRLÜ HİLESİZ ALAMAZLAR ÇÜNKÜ...

43
68
yanıtYanıtla
mersinlimersinli@gmail.com:

yıkılan pehlivan güreşe doymaz sizinki de o misali yalan haberlerle devam edin kendini zi böyle kandırın secim zamanı gelince calışmaya başlayanlardan olmaya devam edin

yanıt0
yanıt0
a.umutluahmetumutlu-19@hotmail.com:

cesur,yenilgiyi şimdiden kabül etmişsin.Biz kazanacağız diye iddialı olman gerekirken yenilginin mazeretini bile hazırlamışsın.

yanıt0
yanıt0
osmanosman.3453@hotmail.com:

gördünmü şahitmi oldun

yanıt0
yanıt0
Dombraelf.2381@gmail.com:

ya sen safmısın ama chp zihniyeti normaldir oy pusulasını nasıl koyacak adam yeni partiler açıldı yok ama siz alışkınsınız photoshop'lamaya

yanıt0
yanıt0
hakkariliaz.mk_007@hotmail.com:

ulan capulcular siz ne yaparsanız yapın akp nin sarsmayan, nankör olmayan, akp yi ne olursa olsun bırakmayan, ve akp den başka hiç bir partiye oy vermeyen, güçlü, savaşçı, akıllı, bilim irfan, sahibi, ezilenin yanında, ezenın karşısında dimdik duran, ve en önemlisi recep tayyip erdoğanı canından öte seven yüzde 45 lik bir tabanı var. Yani en kötü ihtimalle bile yüzde 45 oy alır. Buda 23 milyon seçmen demek. Siz capulcular neyden bahsediyorsunuz. Başbakan istese yine başbakan olur. Istese cumhurbaşkanı olur. Recep tayyip erdoğan istesin yeter. Yani kıçınızı boşuna yırtmayın.

45
54
yanıtYanıtla
Tüm 249 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title