Haberler

3. Domatexpo Fuarı Sona Erdi

Kumluca'da bu yıl üçüncüsü gerçekleştirilen Domates Yetiştiriciliği ve Teknolojileri Fuarı (Domatexpo) katılımcı firmalara plaket verilmesiyle sona erdi.

Kumluca Toptancı Hali içinde gerçekleştirilen ve 3 gün süren fuar kapsamında katılımcı firmalar için tören düzenlendi.

Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, törende yaptığı konuşmada, fuarın her geçen yıl bir önceki yıla göre hem katılımcı firma hem de ziyaretçi açısından büyüdüğünü söyledi. Bu durumu hem yöre halkı hem de domatesin geleceği açısından memnuniyet verici bulduklarına işaret eden Çetinkaya, fuarın dünyada ürün bazlı tek fuar olduğunu vurguladı.

Çetinkaya, fuarın her yıl farklı temalarla açıldığını, bu yılki temayı ise üretici ve tüketici kadınları bir araya getirerek biyolojik mücadeleyle entegre üretilen domatesin oluşturduğunu kaydetti.

Fuar kapsamında bir sempozyum gerçekleştirildiğini ve bu çerçevede 25 bilimsel bildiri yayımlandığını anlatan Çetinkaya, bildirilerin bir kitapta toplanacağını, kitabın da domates üzerine bilimsel bir kaynak olacağını söyledi.

Bu yıl fuara yerli ve yabancı 60 firmanın katıldığını hatırlatan Çetinkaya, gelecek yıllarda bu sayının daha fazla olmasını beklediklerini bildirdi. Firma temsilcilerine plaket veren Çetinkaya, fuara katkıda bulunan herkese teşekkür etti.

Fuarı organize eden MSK Fuarcılık sahibi Ziraat Mühendisi Sedat Kolcuoğlu da 3 gün boyunca domates üreticileri ile bilim insanlarını bu fuarda buluşturduklarını söyledi. - Antalya

Kaynak: AA / Güncel

Hüsamettin Çetinkaya Kumluca Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title