Haberler

3. Çukurova Turizm Ödülleri Töreni

Güncelleme:

Adana Bölgesel Turist Rehberleri Odası (ADRO) tarafından düzenlenen Çukurova Ulusal Turizm Ödülleri sahiplerini buldu.

Adana Bölgesel Turist Rehberleri Odası (ADRO) tarafından düzenlenen Çukurova Ulusal Turizm Ödülleri sahiplerini buldu.

Turist Rehberleri Birliği (TUREB) Başkanı Ahmet Zeki Apalı, bir otelde düzenlenen ödül töreninde yaptığı konuşmada, 2016 yılında turizm için iyi şeyler söyleyebilecek durumda olmadıklarını belirtti.

Geçmişte olduğu gibi elbirliğiyle zorlukların üstesinden gelinebileceğini ifade eden Alaplı, yurt dışından gelen turist sayısındaki azalmaya karşın iç turizmde artış olacağını öngördüklerini söyledi.

Çalışmalarını bu yönde sürdürdüklerini ifade eden Alaplı, "Ancak mevzuatın ve işleyişin kontrolünde bazı sıkıntılar yaşıyoruz. Adana bu konuda en az sorun yaşadığımız yerlerden biri. Mevzuata göre, kurum ve kuruluşların düzenledikleri gezilerde acenta üzerinden sigortalı olarak bir rehber bulundurma zorunluluğu var. Bunların izni üst makamlara geldiği zaman daha çok dikkat edilmesi halinde, dış turizme endeksli çalışan arkadaşlarımızın iç turizmde görev yapabilecekler. Buna bağlı olarak işsizlik sayılarının azalacak aynı şekilde iç turizmde daha nitelikli rehberlerden hizmet alan kendi ülke vatandaşlarımızda yepyeni bir bilinçle gezmekten tad alacaktır." dedi.

Konuşmaların ardından bölgede turizm faliyetlerine katkı sağlayan kişi ve kuruluşlara ödülleri verildi.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Ahmet Zeki Çukurova Alaplı Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title